45nm Pentium Dual Core - E5xxx
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
45nm Pentium Dual Core - E5xxx
Myslím, že veľmi zaujímavý bude nasledovník E2xxx, teda E5xxx vyrábaný 45nm technológiou a vybavený 2 MB L2 cache, vysokým násobičom, FSB bude zachovaná 200 MHz, teda sa môžeme tešiť na pretaktovávacie orgie "až do neba" a jeho obrovský výkon...
V podstate tento model nahradí aj obstarožitné E4xxx modely.
Celkovo Intel so 65nm procesormi a ich výrobou končí.
Oznacene ako Dolezite - kOsTi
V podstate tento model nahradí aj obstarožitné E4xxx modely.
Celkovo Intel so 65nm procesormi a ich výrobou končí.
Oznacene ako Dolezite - kOsTi
Spoiler: ukázať
Re: Nove Pentia E21XX a Celeron-y 4xx
no mozno to vyzera na novy CPU po prazdninach
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Cenovo by mal byť ako terajšie E2xxx, takže je rozhodne na čo sa tešiť.
To sa budú trhať rekordy v OC na lacných doskách za 1500,-SK a lacných 800 MHz pamätiach.
Ale to sa mi páči, výkonné PC dostupné takmer pre každého, komu robota nesmrdí a netrávi väčšinu voľného času na Úrade práce s Novým časom a Športom v ruke....
To sa budú trhať rekordy v OC na lacných doskách za 1500,-SK a lacných 800 MHz pamätiach.
Ale to sa mi páči, výkonné PC dostupné takmer pre každého, komu robota nesmrdí a netrávi väčšinu voľného času na Úrade práce s Novým časom a Športom v ruke....
Ja by som doplnil ešte Plus 7 dníandydul napísal:Cenovo by mal byť ako terajšie E2xxx, takže je rozhodne na čo sa tešiť.
45nm proces určite prinesie ešte vyšší OC potenciál. Takisto budú menej hriať. Budú to dobrí pokračovatelia.
Asi to tiež vyzerá na nový CPU po prázdninách.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Plus 7 dní je podľa mňa už pridrahý časák pre nezamestnaných.
Keby som nemal svoj procák, celkom iste by som počkal na nové 5xxx, s 2 MB cache to už také orezávatko nebude a takty by sa mali poľahky dostať na 4 GHz aj so šmejd doskou / pamäťami.
Veď si len predstavte E5200 2,5 GHz s násobičom 12,5 a s FSB z 200 na 400 MHz, teda 5 GHz. (s dusíkom alebo suchým ľadom)
Ale to už moc špekulujem...
Keby som nemal svoj procák, celkom iste by som počkal na nové 5xxx, s 2 MB cache to už také orezávatko nebude a takty by sa mali poľahky dostať na 4 GHz aj so šmejd doskou / pamäťami.
Veď si len predstavte E5200 2,5 GHz s násobičom 12,5 a s FSB z 200 na 400 MHz, teda 5 GHz. (s dusíkom alebo suchým ľadom)
Ale to už moc špekulujem...
Podľa mňa tých 4GHz dá. Veď s novými E8xxx dáš v pohode 4GHz so vzduchom. Nevidím tam veľký problém.
Treba si ale uvedomiť, že E8xxx sú tie "podarené" kúsky a všetky lacnejšie a osekané modely sú v podstate len ich "nepodarky". Šanca na rovnako ľahké OC teda je povedal by som o niečo nižšia. OC mám na mysli to "rozumné", teda nie 4GHz pri 1,6V a podobne, to dá každý...Xenon napísal:...
No hej. Ale keď terajšie E2xxx dajú 3,6GHz, tak 45nm technológia pri E5xxx by mohla tie 4GHz dať. Nehovorím o všetkých kusoch. Myslím hlavne tie, ktoré sa kamarátia s pretaktovaním.
...ukáž mi ľudí, čo prevádzkujú E2xxx na 3,6GHz dlhodobo pri normálnej voltáži (dajme tomu do 1,3V). A teraz si spočítaj ľudí, ktorí na tejto frekvencii prevádzkujú napr. E6850 (oba 65nm).
Ako hovorím, dať to môžu, zrejme aj dajú, ale na dlhodobé OC na takých frekvenciách si myslím že bude treba priplatiť...alebo ten lacný CPU trápiť a poriadne chladiť...
Ako hovorím, dať to môžu, zrejme aj dajú, ale na dlhodobé OC na takých frekvenciách si myslím že bude treba priplatiť...alebo ten lacný CPU trápiť a poriadne chladiť...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Veru, dnešné E2xxx behávajú na rozumnom napätí tak od 3 do 3,4 GHz (ak je dobrý kúsok), ale predpokladám, že 5xxx pôjdu so vzduchom na 4 GHz bez problémov.
Ozaj Gudas, keď si v aktualitách písal o nových 5xxx, nezaložíš jedno vlákno týkajúce sa práve nich aj tu?
Tu už sme asi trošku OT, kedže sa nejedná ani o Celerony ani o 2xxx.
A asi sa o nových "ľudových" procesoroch bude písať hooooooooooodne...
Ozaj Gudas, keď si v aktualitách písal o nových 5xxx, nezaložíš jedno vlákno týkajúce sa práve nich aj tu?
Tu už sme asi trošku OT, kedže sa nejedná ani o Celerony ani o 2xxx.
A asi sa o nových "ľudových" procesoroch bude písať hooooooooooodne...
Re: 45nm Pentium Dual Core - E5xxx
Rozdelena tema o E2xxx a vytvorena nova pre E5xxx
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
A Nové Pentia E21xx a Celeron-y 4xx by ste mohli odlepiť, nové už niesú a aktuálne už vôbec nie.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
ES sú Barracudy, toto je E5
Celkom slušné - 4 GHz pri 1,5v.
Celkom slušné - 4 GHz pri 1,5v.
myslim ze mal na mysli ES ako Engineering Sample
ale vyzera to celkom pekne