Co je to za blok?
Optimalne pri vodnikoch je mat vstup a vystup podla toho, ako to odporuca vyrobca. Ak mas moznost dat vstup do stredu tak tam, a ak je vstup/vystup na stranach, tak mas vstup na spodku a vystup na vrchu (ak je doska vo vertikalnej polohe), kvoli odvzdusnovaniu systemu.
Obratene nasadenie vstupu a vystupu robi problem len pri chladicoch ako napr.: Swiftech Apogee - s takzvanym Diamond Pin Matrix, kde nie je jedno, akym smerom voda obteka "diamanty", alebo Swiftech Storm/NexXxos XP/Cuplex XT di a ine so "sprchovym" chladenim, kde obratene zapojenie prakticky uplne zminimalizuje vykon bloku. Pri ostatnych typoch blokov je minimalny rozdiel pri opacnom zapojeni, no stale je najlepsie blok zapojit tym smerom, ako to odporuca vyrobca.
Pri blokoch ako je DTek FuZion plati to iste pravidlo ako v prvom odseku, s tym, ze ak mas Quad a mas k bloku aj trysku na Quad, tak by mala byt orientacia trysky spravne vzhladom na orientaciu CPU, no treba mat na vedomi aj to, ze tryska na quad, resp vsetky ostatne trysky zacinaju mat vyznam AZ pri pouziti dvoch DDC+ v rade, alebo s D5kou na max otackach... ostatne pumpy nemaju dostatocny vykon. ZIAL.
Optimálna orientácia CPU water bloku
Re: Optimálna orientácia CPU water bloku
...mno, nejake tie "HotSpoty" su na DIE, no tie je nemozne adresovat takymto sposobom... Ja mam vo vyvoji 2kanalovy blok, ktory viem nahodit aj tak, ze sa kanaly zacinaju priamo nad 2-2 jadrami, a aj tak, aby jeden prechadzal len nad vypoctovimi jednotkami a jeden chladi cache-e ale rozdiel v tom mie je. teploty su stejne a stabilita je stejna.
Pozriem sa z blizsa na tu XWB1ku, ci nieco zistim ohladom toho prietoku...
Aky to mas proc? z vyrobnych kodov som debil... A skus postnut obrazok s orientaciou socketu na doske.
Pozriem sa z blizsa na tu XWB1ku, ci nieco zistim ohladom toho prietoku...
Aky to mas proc? z vyrobnych kodov som debil... A skus postnut obrazok s orientaciou socketu na doske.
Ten blok ma vnutri privedenu trysku na stred. Opacnym smerom ma ta voda co robit aby trafila do vstupu
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Johny ty prosim ta co robis? Vsade tu prebudzas pol roka stare topicy. Nahanas posty alebo co? Je to otravne.