Skušal niekto spojiť 4 PC ako náhradu za 4 jadrá ?
Skušal niekto spojiť 4 PC ako náhradu za 4 jadrá ?
Len tak ma napadlo nedájú sa spojiť 4 procesory - dvoj jadrové a vznikol by tak super comp s 8 jadrovým procákom ???
( možno je to blbosť)
( možno je to blbosť)
Re: Skušal niekto spojiť 4 PC ako náhradu za 4 jadrá ?
totalna blbost a este k tomu aj v zlej sekcii...
<b>CPU:Intel Core 2 Duo E8400 + AC freezer 7, MB: Asus P5Q Pro, RAM:2x 2GBA-DATA VITESTA 800+, 1066Mhz 5-5-5-15 2.05V , HDD: WD 640AAKS, GPU: GAINWARD BLISS HD4850 Golden Sample 1024MB 700+/2000+ @ 750/2300, Zvuk:Audigy 2, PSU: Fortron Blue Storm II 500W, LCD: Samsung SyncMaster 206BW, OS: Windows Vista Ultimate 64bit</b>
Samozrejme, že sa to dá
//premiestnené - robour
//premiestnené - robour
Me like Pentium
- zobudil si sa ?
- taketo praktiky sa robia bezne... zosietujes par kompov a mas pekny vykon..
- ono ide hlavne o to, naco to chces vyuzit...
- taketo praktiky sa robia bezne... zosietujes par kompov a mas pekny vykon..
- ono ide hlavne o to, naco to chces vyuzit...
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
Nejde mi o HDD, ale o výkon - na strihanie videí v reálnom čase ...
lenže sieť ma bude spomaľovať na rýchlosť nie ?
Moja predstava RAM 12 GB a CPU 12 GHz FSD to bude asi len max 1333 .....???
dá sa to urobiť
lenže sieť ma bude spomaľovať na rýchlosť nie ?
Moja predstava RAM 12 GB a CPU 12 GHz FSD to bude asi len max 1333 .....???
dá sa to urobiť
cpu 12GHz - ono sa to nespocitava, ked mas dvojjadrovy cpu na frekvencii 3GHz, tak to neznamena, ze ma 6GHz.
Je to trochu od temy, ale nedalo mi to
Je to trochu od temy, ale nedalo mi to
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
jedna vec je strihat video, druha je renderovat. Renderovacie farmy samozrejme existuju a masivne sa pouzivaju ; distribuovane strihanie videa je podla mna nerealne - ako chces obsluhovat styri pocitace resp. im rozdelovat ulohu? Kazdy by vykonaval rovnaku operaciu na nejakych usekoch materialu?
Folding@home, SETI@home atd. tak sa spajaju pocitace
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- to hej... To su tisice a tisice kompov... pekny vykonnewmi napísal:Folding@home, SETI@home atd. tak sa spajaju pocitace
- inac tiez si to neviem velmi predstavit, stihanie videa... , jedine ze by si dal kazdemu kompu robit cast videa a potom "pendloval" medzi nimi a zbieral vysledky..
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
nieco ako SETI home zrejme nemyslel... neviem si vobec predstavit ako by tie pocitace spojil a prerabal na nich video alebo nieco podobne...
<b>CPU:Intel Core 2 Duo E8400 + AC freezer 7, MB: Asus P5Q Pro, RAM:2x 2GBA-DATA VITESTA 800+, 1066Mhz 5-5-5-15 2.05V , HDD: WD 640AAKS, GPU: GAINWARD BLISS HD4850 Golden Sample 1024MB 700+/2000+ @ 750/2300, Zvuk:Audigy 2, PSU: Fortron Blue Storm II 500W, LCD: Samsung SyncMaster 206BW, OS: Windows Vista Ultimate 64bit</b>
asi sa to nedá ...
mne len vzkrsla taká myšlienka či "náhodou" sa to nedá a myslel som len tak napr. 4 matičné dosky s procesormy spojiť nejako do série a z nich potom spraviť jeden výstup....
mne len vzkrsla taká myšlienka či "náhodou" sa to nedá a myslel som len tak napr. 4 matičné dosky s procesormy spojiť nejako do série a z nich potom spraviť jeden výstup....
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- nie, je to "zbludila mislienka"
T.
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
strihat na 4 PC zaroven? pekny sen max sa poziva spojenie pocitacov na renderovanie vysledneho produktu (ale na to ti nestaci klasicka FastEthernet siet). Taktiez Clustre su pospajane pocitace ktore su zamerane na velmi vysoky vypoctovy vykon...
.
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
ved hovoris - cokolvek dokazes matematicky rozdelit na samostatne mnoziny dokazes krasne distribuovat. SETI a podobne su nadherny priklad.
renderovanie videa tiez takto funguje, vizualne efekty atd, atd. Ale STRIHAT video takto nemozes - to proste musis nejako obsluhovat alebo proste tam musi byt ludsky faktor.
renderovanie videa tiez takto funguje, vizualne efekty atd, atd. Ale STRIHAT video takto nemozes - to proste musis nejako obsluhovat alebo proste tam musi byt ludsky faktor.
... do PC som laik a samouk...
všetko chápem ...ja nechcem strihať video alebo ho upravovať na 4 PC to sa fakt nedá.... ale pri práci z videom a hlavne keď chcete robiť z nezkomprimovaným - tzv . v reálnom čase, je celý PC zaneprázdnený len touto robotou.... a ide to to pomaly.... len tak popri práci ma napadlo, či sa to nedá urobiť s Ghz, alebo FSD, veď keď máte napr. 23V žiarovku a do série ich napojíte 10 ks máte z toho 230V...
(možno je to zlý príklad...)
všetko chápem ...ja nechcem strihať video alebo ho upravovať na 4 PC to sa fakt nedá.... ale pri práci z videom a hlavne keď chcete robiť z nezkomprimovaným - tzv . v reálnom čase, je celý PC zaneprázdnený len touto robotou.... a ide to to pomaly.... len tak popri práci ma napadlo, či sa to nedá urobiť s Ghz, alebo FSD, veď keď máte napr. 23V žiarovku a do série ich napojíte 10 ks máte z toho 230V...
(možno je to zlý príklad...)