problem s taktovanim

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
sleeper
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 01. Jún, 2008, 22:05

problem s taktovanim

Príspevok od používateľa sleeper »

zdravim vsetci

tak xcel by som pretaktovat intel pentium D 935 (presler) so zakladnou frekvenciou 3200 MHz (nasobic 16 x FSB 200) na nejakych 4000 - na fore som tu videl ze niekto to dohnal az na 4600 :) ale to asi s vodnym chladenim takze sa uskromnim kedze mam len NOCTUU. Moj problem je doska - je to asrock 4coredual sata2. Nie je velmi vhodna na pretkatovanie ale predsa nieco sa s nou robit da. Cital som ze pri pretaktovani je potrebne na zaciatku zvysit delicku pamati aby pri zvyseni FSB zvladli frekvenciu - lenze v mojom biose delicku nemam - je tam len frekvencia RAM - taktiez som ostal zarazeny ked som siel na polozku DRAM voltage a nasiel som tam len normal, high, a low (ziadne priame hodnoty napatia). Pripajam tri obrazky biosu - nastavenie CPU a nastavenia chipsetu (part1 a part2). Mozete popisat ako to nastavit na zaciatku, po kolko zvysovat a hlavne ako s tymi pamatami - casovanie aj frekvencie. Aby som nezabudol pamate su DDR2 corsair 2x1024MB 667 Mhz - casovanie 4 4 4 12 2T dual channel.

vopred vdaka

PS: som totalna lama v pretaktovavani takze ti co ma xcu ukrizovat za to ze sa pytam trivialne veci sa vopred ospravedlnujem!!!!!!
PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00

Re: problem s taktovanim

Príspevok od používateľa PatrikL »

sleeper napísal:lenze v mojom biose delicku nemam - je tam len frekvencia RAM
delička je to čo určuje frekvenciu ram - keď zmeníš frekvenciu tak zmeníš aj deličku (aspoň myslím) :)
DRAM voltage nechaj auto a pamäte daj na najnižšiu možnú frekvenciu. Potom už len zvyšuj FSB ;)
Používateľov profilový obrázok
tomas2893
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa tomas2893 »

Delicku na ram tam mas, konkretne na druhom obrazku moznost DRAM frequency, kde nastavis 266MHz, csaovanie nechaj na auto, ono si to uz nejako upravi samo, alebo ked chces, tak tam nastav 5-5-5-18, teda moznosti od DRAM Cash# dole. Zvysok nechaj na auto. FSB zvysujes v tretom obrazku v moznosti Actual frequency, chod po malych krokoch, teraz tam mas 200MHz, tak ako dalsiu moznost skus napr. 205MHz, nevypal tomu hned 220MHz a pod. PCIE clock nastav na 100-105MHz. Na zaciatok sa do toho trochu dostanes, voltaze velmi nezvysuj a sleduj teploty, zatazovat cpu mozes napr. v Orthose alebo v Intel Thermal Analys tool (TAT). Toto by ti mohlo na zaciatok stacit, aj ja som takto zacinal, postupne sa do toho dostanes
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
Používateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa M1ch4l »

ako to nataktovat a co je co, ti tu uz povedali.
kedysi som mal s doskou asrock socket 754 sempron 2600 z 1600(200*8) na priblizne 2300. nepamatam si uz presne FSB, ale frekvenciu mi ukazovalo myslim 2320, co by malo byt az 290, ale to som myslim az tolko nemal. bolo ale medzi 285 a 290. Na dosku asrock a boxovany chladic a bez zmeny napatia(este som bol amater a do experimentov s napatim som sa nepustal) to bolo paradne... a tiez to FSB 285+ na semprone.
to FSB s tymto CPU zvysuj opatrne, ma velky nasobic. najlepsie budu asi kroky po tych 5MHz, zozaciatku mozes hodit aj 10. Otazne je, ci sa ti to oplati a ci vyuzijes ten vykon. Tipnem si ale, ze ta zastavi napatie a kvoli slabemu biosu dosky to nechas tak

Návrat na "Procesory"