datove kable sata II

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
upir102
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00

datove kable sata II

Príspevok od používateľa upir102 »

idem kupit nove kable sataII lenze ked som zacal pozerat ake ,tak teraz neviem ake mam zobrat bo co som pozeral su L-typ ,I-typ, sataII150,sataII300

vysvetli mi niekto tuto problematiku kotre su naco a ktore su na hdd a mechaniku?
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: datove kable sata II

Príspevok od používateľa faugusztin »

upir102 napísal:idem kupit nove kable sataII lenze ked som zacal pozerat ake ,tak teraz neviem ake mam zobrat bo co som pozeral su L-typ ,I-typ, sataII150,sataII300

vysvetli mi niekto tuto problematiku kotre su naco a ktore su na hdd a mechaniku?
Takto, dnes kupuj kable SATA 2 alebo SATA/300. Potom sa rozlisuju podla toho, aky tvar ma konektor - existuju priame (to su asi tie I-typy) a zalomene (to su tie L-typy). Dovod je jasny - niekde sa hodi jeden typ a niekde druhy. Interne mechaniky a disky pouzivaju identicke kable.

Jedina vynimka je eSATA, ktory pouziva iny typ. To mozes vidiet vo vnutri konektora - SATA konektor ma zapadku (take L otocene o 90 stupnov napravo), eSATA konektor tuto zapadku nema (takze je to I otocene o 90 stupnov).
Používateľov profilový obrázok
upir102
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00

Re: datove kable sata II

Príspevok od používateľa upir102 »

diki :good:

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"