mrznutie a padanie PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00

mrznutie a padanie PC

Príspevok od používateľa scpeter1 »

Ako som spominal v tomto prispevku http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... =4&t=39263" onclick="window.open(this.href);return false; ,moj problem stale pretrvava.Robilo to aj pri OC aj pri default nadstaveniach.Vymenil som zdroj,grafu,ale problem neprestal.Jedine co som doteraz nevymenil,bol HDD a DVD-RW.Problem je,ze ak mi to padne,nemoze sa PC nastartovat.Len sa roztocia ventilatory a vypne sa,Takto to ide stale dookola.Musim vybrat sietove napajanie na hodinu,potom nabehne.Skusal som aj clear CMOS,ale nepomohlo.Mne to pripada skor ako nejaky skrat na MB.Moze to byt?Teraz som vymenil RAM do druhych slotov a zatial to ide.Ma niekto nejake napady?Lebo uz ma tato zostava v podpise dost sere :furious: Mam poslat dosku na RMA?.....Vdaka....
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Re: mrznutie a padanie PC

Príspevok od používateľa gammaray »

Chyba bude pravdepodobne v MB alebo RAM. Moze byt aj chybna RAM, kdesi tu na fore ktosi spominal ze nechcel nastartovat PC, vymenila sa RAM a uz to bezalo v pohode. Tak ak ti to zatial ide tak normalne sa hraj a pouzivaj PC akoby sa nechumelilo a uvidime dalej.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
palee
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa palee »

može to byť ram, ako už písal aj gammaray... skús iné... ale hlavne tú dosku vymeň, resp. tiež skúsiť niečo iné, ak je samozrejme možnosť... nehovorím, že je určite na vine, ale tak Gigabyte, noo :rolleyes:
scpeter1
Používateľ
Používateľ

RAm som testoval MEM Testom a presli v pohode......mne to stale vychadza na dosku.Rad by som ju vymenil,ale nemam ako....uz v zivote nie GIGABYTE!!!!!!! :E :furious: :wallbash: Poslem ju na RMA...thak
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa gammaray »

Chytil si zly kus, to sa stava. Gigabyte ma dobre dosky.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
scpeter1
Používateľ
Používateľ

takze PC mi zatial nepadol.Ale mrzne.Svina.Neviem preco.Vacsinou sa mi to stava,ked pozeram videa na youtube,zmrzne a zacne sekat zvuk.Ani Crysisi nejde.To iste.Zmrzne a zacne sekat zvuk.Ale mrzne aj inokedy.Uz som preinstaloval aj Vistu.Nepomohlo.Uz si neviem rady..... :wallbash: Robi to aj na Catalystoch 8.6 aj 8.7.drivery mam najnovsie....
Najnovsi poznatok.Pustim klip vo WMplayeri po par sekundach zmrzne..... :furious2:
EDIT: uz som na to prisiel.Som sa nasral a dal som pamatiam tak ako pise vyrobca 1,9V a zatial to ide...... :cool:

Návrat na "Hardware všeobecne"