Aky zalozny zdroj by ste odporucali pre PC?
(sice jeho spotrebu neviem
)
Ide hlavne o to ze ked vypadne elektrina, tak aby som stihla vsetko ulozit a bezpecne vypnut
Inac vadi / poskodzuje pocitac (teda aj komponenty) vypadok elektriny ?
Zalozny zdroj
Re: Zalozny zdroj
ak vieš, tak popíš, čo máš za zostavu, či niečo silnejšie, alebo low-end. výpadok elektriny nepoškodzuje v počítači takmer nič, okrem HDD (a ten môže odpísať na prvý krát, alebo nemusí ani pri tisícom výpadku) a neuložených dát.
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
tak to ti kľudne stačí aj obyčajný APC Back-UPS CS 500I za 2900,- (alebo dokonca aj slabšia 350I za 2400,-)
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 17. Sep, 2008, 17:51
super
dik
Inac, da sa nejak vypocitat kolko PC vydrzi na takom zdroji (alebo aj na inych)?
dik
Inac, da sa nejak vypocitat kolko PC vydrzi na takom zdroji (alebo aj na inych)?
bu
- Lkuzman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Si predstav že APC back má v sebe jednu 12V Pb akumulátor s kapacitou 12Ah (144Wh@1C a cca 90Wh@2C). Počítaj účinnosť meniča v UPS na cca 60%. Naše PC bude mať spotrebu trebárs 150W. Pretože pri tejto spotrebe baterku budeš vybíjať prúdom cca 25A 4o je cca 2C a teda energia baterky je menšia. Taktiež hrá roľu oteplenie polovodičov( straty ) a prahové vypínacie napätie pri ktorom sa UPS vypne. v ideálnom prípade bude doba zálohovania teda 90/150*0,6=0,36h=cca 21min no v reále je to cca 15min. UPS-ky s baterkou 7,2Ah majú samozrejme dobu zálohovania menšiu. Ľ
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 17. Sep, 2008, 17:51
woow, dakujem za to vysvetlenie
inac ma napadlo, ako dlho by na tom isiel taky nobetook ?
inac ma napadlo, ako dlho by na tom isiel taky nobetook ?
bu
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Ja mam doma MGE NOVA 1100 - http://www.dtw.sk/produkty/ups/pulsar/n ... a1100s.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Napajam nan dva PC, LCD a server. Doteraz som nezazil situaciu, ze by mi vytalo baterku skor ako ulozim pracu a vypnem PC.
Hlavne PC z podpisu spolu s LCD a serverom bezi na zalozak cca 16 minut.
Ked je zapojeny len server, tak vydrzi nieco medzi 60 - 90 minutami. Vacsi vypadok som este nezazil, takze mozno vydrzi aj 2 hodiny. (server je stara sunka Pentium 200MHz, 40GB HDD, 32MB RAM).
Urcite sa pozri na automaticku regulaciu napatia (filtrovanie prepatia/podpatia) - ocenis v mnohych pripadoch.
Dalej si vyberaj podla toho, co ocakavas od zalozaku: su 3 druhy - offline, line-interactive a online. Pre bezne pouzitie stacia prve dva druhy.
Skus si nastudovat nieco o zalozakoch a urcite prides na mnoho veci. Urcite nekupuj z fleku prvy zalozny zdroj co ti niekto ponukne (hlavne nie obchodnici), aby si neskor nelutoval.
Napajam nan dva PC, LCD a server. Doteraz som nezazil situaciu, ze by mi vytalo baterku skor ako ulozim pracu a vypnem PC.
Hlavne PC z podpisu spolu s LCD a serverom bezi na zalozak cca 16 minut.
Ked je zapojeny len server, tak vydrzi nieco medzi 60 - 90 minutami. Vacsi vypadok som este nezazil, takze mozno vydrzi aj 2 hodiny. (server je stara sunka Pentium 200MHz, 40GB HDD, 32MB RAM).
Urcite sa pozri na automaticku regulaciu napatia (filtrovanie prepatia/podpatia) - ocenis v mnohych pripadoch.
Dalej si vyberaj podla toho, co ocakavas od zalozaku: su 3 druhy - offline, line-interactive a online. Pre bezne pouzitie stacia prve dva druhy.
Skus si nastudovat nieco o zalozakoch a urcite prides na mnoho veci. Urcite nekupuj z fleku prvy zalozny zdroj co ti niekto ponukne (hlavne nie obchodnici), aby si neskor nelutoval.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jún, 2008, 09:09
Taktiez mam MGE maximalna spokojnost, APC su predrazene, plati sa za znacku
Desktop:
http://i43.tinypic.com/25ptov8.png" onclick="window.open(this.href);return false;
http://i43.tinypic.com/25ptov8.png" onclick="window.open(this.href);return false;