Pomoc s PowerPC Emulatorom - PearPC

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
Spoty
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Júl, 2005, 20:00

Pomoc s PowerPC Emulatorom - PearPC

Príspevok od používateľa Spoty »

Potreboval by som helpnut s PPC emulatorom, ktory je vhodny na emulaciu PPC architektury na x86 platforme - PearPC

Info:

Kód: Vybrať všetko

http://pearpc.sourceforge.net/
Stiahol som si balik, rozbalil, sosol som od vyrobcu po zaplateni dmg image Mac OSX Tiger-a, sosol som si prazdne image diskov (6 GB), skonvertoval dmg image na iso image, nakonfiguroval PPC nasledovne:

Kód: Vybrať všetko

ppc_start_resolution = "1024x768x32"
redraw_interval_msec = 10

key_toggle_mouse_grab = "F12"
key_toggle_full_screen = "Alt+Return"

prom_bootmethod = "auto"
prom_env_machargs = "-v"
prom_driver_graphic = "video.x"

memory_size = 0x10000000

pci_ide0_master_installed = 1
pci_ide0_master_image = "J:\mac\macosx_6gb.img"
pci_ide0_master_type = "hd"

pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = "J:\mac\mac.iso"
pci_ide0_slave_type = "cdrom"

pci_usb_installed = 0

nvram_file = "nvram"
keD to nastartujem, nabehne mi len tato obrazovka (viD. priloha) a nic Dalej sa nedeje...kua..

ma niekto skusenosti s tymto emulatorom? pomoze niekto?

diky....
Naposledy upravil/-a Spoty v So 06. Aug, 2005, 09:39, upravené celkom 1 krát.
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MaxMan »

Tak toto bude asi LOCK. NO WAREZ!!

Inak ty si sa asi zhulil, ked chces prevadzkovat MacOS X na PC cez emulator. A este v takom rozliseni. Sa necuduj ze ti to nejde - ani ti to tak skoro nepojde. Ja osobne by som sa bal rozbehavat OS9 na najnadupanejsom stroji aky dnes zozenies. Radsej sa na to vykasli alebo skusaj MacOS max. nejaku 8 - samozrejme ju musis mat legalne nadobudnutu.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Spoty
Nový používateľ
Nový používateľ

no.. skus sa trochu pozret na problematiku zo sirsej perspektivy. zistil by si, ze takto OS pouziva nie jeden pouzivatel. staci trochu surfovat. nj warez... tak lock... aje ked o warez vobec nejde. a pls piste mi rady a nie blabot malych deti, dakujem.
feky
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa feky »

prednedavnom som na pearpc tiez narazil, este som ho neskusal, ale co to som is o nom pozrel. neviem aku mas verziu ppc.
na ppc 0.3.1 sa macosx 10.4 (tiger) neda nainstalovat priamo. musis tam myslim nainstalovat najprv 10.3. alebo si treba zohnat ppc 0.4 (co je asi jednoduchsie, ze ano). 0.4 este ale nie je finalna verzia, je myslim iba nejak narychlo upravena, aby spustila tiger, takze mozno ma nejake bugy...
link s navodom ako rozchodit tiger (je tam aj odkaz na download ppc 0.4).

PS: OT: nechcem sa nikoho dotknut, ale viem aki haklivi su moderatori na tomto fore, a v tvojom prvom prispevku spominas ako si ziskal macos. a nie je to zrovna legalny sposob. ja by som to na tvojom mieste upravil...
"Ubuntu" is an ancient African word that means "I can't configure Slackware".
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MaxMan »

To Spoty:
Neviem kam mieris tym ze ten OS pouziva nie jeden uzivatel. Ak myslys tym ze na PC cez emulator mu bezi MacOS, tak si najskor uvedom aky je ten OS. Urcite nie ten najnovsi, lebo HW dnesnych PC to proste nezvlada - a viem o com hovorim: mam skusenosti.

K tomu warezu: minimalne si uprav to odkial si zohnal MacOS X.

A posledna vec: ja som ti normalne poradil, ze mas skusit nizsiu verziu OS, kedze ta je menej narocna na HW a mohla by ti ist. Takze to nieje ziadny "blabot malych deti"
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
diablik
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 30. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa diablik »

takze aby ste mohli emulovat Mac OS X potrebujete emulator a Mac OSX takze ked si stihol OS X cez torrent tak to uz je WAREZ.... a ked sme pri tom aj pear PC je propietarny SW takze dalsi WAREz....
niet co dodat...
ale ak by si chcel vyskusat OS podobny OSX tak si stiahni opendarwin je to to iste akurat plne pod opensource licenciou.
...Wigwam is like linux, no gate, no windows and apache inside...

I like Tux.
feky
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa feky »

diablik napísal:a ked sme pri tom aj pear PC je propietarny SW takze dalsi WAREz....
tak pozor, neviem, ci si si uz klikol na http://pearpc.sourceforge.net/ , ale asi nie, lebo by si sa dozvedel, ze to proprietarny sw rozhodne nie je, je vydany pod GNU GPL s pristupnymi zdrojakmi a vsetkym co k tomu patri.

tato diskusia sa tu nejak zacina uberat uplne zlym smerom, mna by napr. fakt zaujimalo, ci to spoty rozbeha :roll:
"Ubuntu" is an ancient African word that means "I can't configure Slackware".
Spoty
Nový používateľ
Nový používateľ

presne tak. rozbehal som to. a je to parada. odporucam. na pripadne otazky rad odpoviem.

Návrat na "Programy a problémy s nimi"