Ahojte vsetci
Chystam sa kupit novy PC a potrebujem vykazat ze stary PC je neopravitelny Oco ma ako TZP narok na prispevok od statu a nasmu sucasnemu PC tiahne uz na 8 rokov a aj ked je priserne zastaraly, uradnici su svine a potrebujem vykazat ze je neopravitelny.
Potrebujem na to posudok od nejakeho servisaka alebo nejakej inej opravnenej osoby a niekoho ozhnat kto mi tam da tu peciatku uz nebude problem, skor rozmyslam nad tym aku chybu vykazat. Proste nejaku poruchu, ktora najlepsie nesposobena nasou chybou vyradila cely PC z prevadzky a aby to bolo hodnoverne.
Rozmyslal som nad poruchou MB, pretoze zohnat(nie v bazare) staru MB na ktoru by sa dali zvysne komponenty nasadit uz nie je najlahsie. Nenapadne niekoho z vas aka konkretna porucha by to mohla byt? Pre inspiraciu sem este hodim co mam vlastne pod stolom oficialne(to co tam jeneoficialne sa od oficialnej zostavy lisi len fakt minimalne)
prepisana priamo povodna faktura:
Skrinka minitower ATX
MB MS 7127C
RAM 128MB-133
CPU M.466MHz
cooler
HDD Caviar15GB
FDD Teac 3,5"
SVGA 8MB AGP
CD-ROM Teac40x
pre tu haluz, vtedajsia cena cisto bedne cca 29 000 Sk
Tak co, napada vas nieco co by odstavilo celu zostavu a najlepsie ak by to nebolo nasim zavinenim?
aka porucha dokaze odstavit cely PC?
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Re: aka porucha dokaze odstavit cely PC?
tak hento je fakt svinstvo, taku staru masinu a budu spekulovat...
nahral by som na nich prerazeny zdroj ktory odpalil zakladnu dosku vratane pamati a procesora. Cela masina v hajzli...
nahral by som na nich prerazeny zdroj ktory odpalil zakladnu dosku vratane pamati a procesora. Cela masina v hajzli...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Flash BIOS-u ?
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- prepoj jumper na mazanie Cmos, a nehaj ho v poloha "zamzat"
- PC nezapnes!!!!
- ak ho vratis je PC zase funkcne.
T.
- PC nezapnes!!!!
- ak ho vratis je PC zase funkcne.
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
skus zapojit na dosku konektor naopak (ak ho ma) malo by to zabrat.... alebo jednoducho poskratuj tam pamete... ked bude bezat jednu vyber a zacni davat naspet ale na krivo aby sa dotkla nejakeho kondika abo dacoho ... odkur zo tri piny na procaku ... (ak ide dat dole a ma piny ) niekedy pomoze aj voda.. ale nemusii
ako citam, pri odpalovani PC mate slusnu fantaziu, ale mne staci porucha na papieri. To bude sprava od servisaka, ktory vykaze ze PC je neopravitelny, resp ze by sa museli menit vsetky komponenty a teda kupa noveho vyda narovnako. Odpalit ho naozaj nechcem, oco si ho zoberie do prace aby sa pocas nocnej nenudil a mohol si tam zahrat nejaku z tych trapnych nenarocnych hier.
Ten zdroj sa mi zatial paci najviac, najefektivnejsie to asi bude usmazit. Kedze som zdroj menil ale na papieri je oficialne nejaky stary smejd dodavany ku case tak je to aj celom vierohodne.
Su este nejake dalsie napady? (pripadne ak niekto z vas podobnu pracu robi a dokaze aj sformulovat tych par viet, tak budem rad ak to tu postne. Tu peciatku a podpis si uz nejako zozeniem)
kajfun: jj svinstvo to je, ale pokial s PC nepracujes a uz ti niekedy v minulosti prispevok na PC dali, dost tazko sa z nich taha dalsi (pre TZP preplacaju cca 60% z ceny myslim, co predsa len za tu mensiu namahu s vybavovackami stoji)
Ten zdroj sa mi zatial paci najviac, najefektivnejsie to asi bude usmazit. Kedze som zdroj menil ale na papieri je oficialne nejaky stary smejd dodavany ku case tak je to aj celom vierohodne.
Su este nejake dalsie napady? (pripadne ak niekto z vas podobnu pracu robi a dokaze aj sformulovat tych par viet, tak budem rad ak to tu postne. Tu peciatku a podpis si uz nejako zozeniem)
kajfun: jj svinstvo to je, ale pokial s PC nepracujes a uz ti niekedy v minulosti prispevok na PC dali, dost tazko sa z nich taha dalsi (pre TZP preplacaju cca 60% z ceny myslim, co predsa len za tu mensiu namahu s vybavovackami stoji)
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
viem si to predstavit... ale preboha kto uz dnes nepracuje s pc? Stolar? Ved vystavuje faktury. Umelecky rezbar? Ved vystavuje faktury a eviduje si databazu kontaktov. Kozmonaut? Kurna ved si pise emaily s NASAou - sklonovane podla vzoru Orangeu.
Maliar obrazov? Ved vystavuje faktury a eviduje si zakaznikov proste dnes si uz neviem predstavit povolanie/profesiu ktora nedokaze vyuzit pocitac. Zbieranie informacii o firmach na internete, prezeranie ich stranok, vyhladavanie business kontaktov, emaily, ekonomika/uctovnictvo, skladove zasoby, cokolvek... ved tie masiny musia byt vsade.
Podobne si dnes uz neviem predstavit niekoho bez mobilu. Jasne ze ho nemusis mat, ale ked ho nemas tak si prudko obmedzeny a neflexibilny. Ale to je ina diskusia.
podla mna ten zdroj - na papieri.
Maliar obrazov? Ved vystavuje faktury a eviduje si zakaznikov proste dnes si uz neviem predstavit povolanie/profesiu ktora nedokaze vyuzit pocitac. Zbieranie informacii o firmach na internete, prezeranie ich stranok, vyhladavanie business kontaktov, emaily, ekonomika/uctovnictvo, skladove zasoby, cokolvek... ved tie masiny musia byt vsade.
Podobne si dnes uz neviem predstavit niekoho bez mobilu. Jasne ze ho nemusis mat, ale ked ho nemas tak si prudko obmedzeny a neflexibilny. Ale to je ina diskusia.
podla mna ten zdroj - na papieri.
oco pracuje na internate ako pomocny vychovavatel(vnoci obcas kontroluje internat ci je vsetko v poriadku)a tam on osobne PC priamo len tazko vyuzije, na to tam maju inych ludi
Mne sa ten zdroj pozdava najviac a kamos mi odporucil to iste. Nemate nejaky napad ako to pekne sformulova t osobne si neviem predstavit co okrem nejakeho blesku dokaze sposobit v sieti taku nestabilitu aby to spalilo PC (pri nefunkcnej poistke)...uz sa mi raz stalo ze mi blesk spalil zdroj, ale do PC sa to ani raz nedostalo a burka tu nebola pekne dlho.
Mne sa ten zdroj pozdava najviac a kamos mi odporucil to iste. Nemate nejaky napad ako to pekne sformulova t osobne si neviem predstavit co okrem nejakeho blesku dokaze sposobit v sieti taku nestabilitu aby to spalilo PC (pri nefunkcnej poistke)...uz sa mi raz stalo ze mi blesk spalil zdroj, ale do PC sa to ani raz nedostalo a burka tu nebola pekne dlho.
a ceky si tak slusil zajst do nejakho servisu, nech ti to napisu papier? co ja viem, moralne zastarala, nerentabilna oprava, bla bla... ked povies o co ide, neverim ze sa niekto nenajde co ti to potvrdi...
Spoiler: ukázať
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
ja ti rozumiem a chapem tvoje pohnutky, ale toto je podvod. a to sa tu na fore urcite riesit nebude. takze zamykam.
nebolo by lepsie presvedcit uradnikov, ze tamten komp uz nestiha ani zakladne veci?
lock
nebolo by lepsie presvedcit uradnikov, ze tamten komp uz nestiha ani zakladne veci?
lock