Výber providera
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2008, 15:09
Výber providera
Ahoj,
O pár dní si budem dávať nové pripojenie k internetu, bývam na dedine takže veľa toho na výber nemám...
Do úvahy pripadajú dve pripojenia:
1. T-com (3Mbit linka)
2. Miestny poskytovatel WiFi internetu (3Mbit) 500SK
S tým WiFi nie sú žiadne problémy, má stálu rýchlosť či už je piatok sviatok a pod. (kamarát ho má). A + oproti T-comu je omnoho vyšší upload (1,5Mbit)
Skvelý výhľad mám na ich až dva vysielače takže zo signálom nie je problém
No a chcel by som si prečítať váš názor aké pripojenie si vybrať.
Ešte dodám, to WiFi je bez viazanosti.
O pár dní si budem dávať nové pripojenie k internetu, bývam na dedine takže veľa toho na výber nemám...
Do úvahy pripadajú dve pripojenia:
1. T-com (3Mbit linka)
2. Miestny poskytovatel WiFi internetu (3Mbit) 500SK
S tým WiFi nie sú žiadne problémy, má stálu rýchlosť či už je piatok sviatok a pod. (kamarát ho má). A + oproti T-comu je omnoho vyšší upload (1,5Mbit)
Skvelý výhľad mám na ich až dva vysielače takže zo signálom nie je problém
No a chcel by som si prečítať váš názor aké pripojenie si vybrať.
Ešte dodám, to WiFi je bez viazanosti.
Re: Výber providera
V prvom rade over u kamaráta dátové limity pre sťahovanie s tým majú miestni wifi provideri problémy.
-
- Používateľ
Je to bez dátového limitu. Stahuje veľa filmov a zatial nemal žiadne problémy a toto pripojenie má od júna.
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
tak ten wirelessak znie potom podla mna lepsie. Hlavne si over, ci ten vysielac co vidis je 2.4GHz alebo 5GHz technologia. Ak je to 2.4ka, od toho ruky prec - pretoze 2.4ka ma maximalnu priepustnost niekde okolo 600kB/s co je 600x8 = 4800kbit/s = 4.8Mbit/s. No a chcem tym povedat ze ked budete pripojeni desiati zakaznici na jeden takyto 4.8Mbit/s bod [napriklad tvoj kamarat ktory taha 3Mbit/s filmy], mozes zabudnut na 3Mbit/s pre teba.
je ale pravda, ze radsej podporim lokalnu firmu ako nenazrane dsl. Pokial nemaju viazanost napriklad rok, tak si uplne bezpecny : daj si tychto wifinkarov, uvidis ako to chodi, ked budu problemy das im vypoved a o dva mesiace si na DSL. Pokial by chceli od teba rocnu viazanost alebo nieco take, dotlac ich do toho aby si to mal "na skusku" na mesiac alebo dva. A dufaj ze uz ta potom s tou viazanostou nebudu opruzovat a ze sa na to nejako zabudne.
je ale pravda, ze radsej podporim lokalnu firmu ako nenazrane dsl. Pokial nemaju viazanost napriklad rok, tak si uplne bezpecny : daj si tychto wifinkarov, uvidis ako to chodi, ked budu problemy das im vypoved a o dva mesiace si na DSL. Pokial by chceli od teba rocnu viazanost alebo nieco take, dotlac ich do toho aby si to mal "na skusku" na mesiac alebo dva. A dufaj ze uz ta potom s tou viazanostou nebudu opruzovat a ze sa na to nejako zabudne.
-
- Používateľ
Je to 5GHz, to viem na isto.
S tými vysielačmi nie sú problémy, teda aspoň myslím (nerozumiem tomu). Nie sú to také vysielače ako majú niektorí miestny poskytovatelia napr na kostolnej veži, je vzdialený 4-5km od nás a zo signálom nie sú žiadne problémy, medzi tým nie sú žiadne prekážky. Ten bod kde je umiestnený vysielač vidím pekne z okna na podkroví:)
Taktiež onedlho bude dostupná technológia "HDI", v okolitých obciach funguje. Zaručená rýchlosť od 5Mbit a hore...
S tými vysielačmi nie sú problémy, teda aspoň myslím (nerozumiem tomu). Nie sú to také vysielače ako majú niektorí miestny poskytovatelia napr na kostolnej veži, je vzdialený 4-5km od nás a zo signálom nie sú žiadne problémy, medzi tým nie sú žiadne prekážky. Ten bod kde je umiestnený vysielač vidím pekne z okna na podkroví:)
Taktiež onedlho bude dostupná technológia "HDI", v okolitých obciach funguje. Zaručená rýchlosť od 5Mbit a hore...
Bral by som wifi lebo je to bez viazanosti. U nás sme začínali podobne, teraz je to na optike. Skúsennosti (aj s opravami) sú dobré. Za vyskúšanie to stojí.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
-
- Používateľ
Oukej , ďakujem za vaše rady...
Ešte sa chcem spýtať.
Je t 5Ghz a eď si kúpim 2,4 GHz router na domácu wifi, bude to ok?
Priojenie je rbené taým spôsobom, že je kábel rovn z antény zavedený rovno do sietovky, čiže bz to išlo anténa ruter,PC
Ešte sa chcem spýtať.
Priojenie je rbené taým spôsobom, že je kábel rovn z antény zavedený rovno do sietovky, čiže bz to išlo anténa ruter,PC
v pohodeeeDaniel3266 napísal:Oukej , ďakujem za vaše rady...
Ešte sa chcem spýtať.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
problem s miestnimi providermi je napriklad v tom ze je unich problem "otvorit porty" alebo ak ma siet jednu vonkajsiu IP adresu je problem s RapidShareom....
-ak uz chces platit 500 tak racej by som isiel do Tcomu... (ich slusby su kvalitne a bezproblemove s dobrym supportom)
-ak uz chces platit 500 tak racej by som isiel do Tcomu... (ich slusby su kvalitne a bezproblemove s dobrym supportom)
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- kajfun
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
ano. A prave preto som mu poradil tu skusku - ak wifinkovi chlapci nemaju viazanost nie je co riesit. Daj si ich, vyskusas, uvidis, zistis obmedzenia/limity, diskutujes s nimi o moznostiach vyriesenia, ak sa nedohodnete tak podla tvojho zvazenia fujazd prec.
pokial by si mal dva roky viazanost, tak je to samozrejme horsie. I tam sa da - napriklad v zmluve nebolo uvedene ze porty take a take nie su priechodne, v zmluve nebolo uvedene ze nemam verejnu adresu a nemam moznost si ju dat ; nebolo uvedene ze aplikacie XY a AB nie su schopne fungovat [napriklad skype a nejaky iny videokonferencing], co samozrejme limituje tvoje vyuzitie a tympadom je produkt pre teba nepouzitelny. A z toho dovodu nie ze vypovedas zmluvu ale odstupujes od nej [to je rozlicny pravnicky terminus technikus] vzhladom na uvedene skutocnosti zabranujuce riadnemu vyuzitiu. Predsa nie si schopny predpokladat alebo strpiet take obmedzenia ako si vymenoval
no proste hovorim, treba dat sancu chlapcom wifinkarom - neexistuje dovod, preco by nemohli byt kvalitnejsi, rychlejsi a lepsi ako telecom.
pokial by si mal dva roky viazanost, tak je to samozrejme horsie. I tam sa da - napriklad v zmluve nebolo uvedene ze porty take a take nie su priechodne, v zmluve nebolo uvedene ze nemam verejnu adresu a nemam moznost si ju dat ; nebolo uvedene ze aplikacie XY a AB nie su schopne fungovat [napriklad skype a nejaky iny videokonferencing], co samozrejme limituje tvoje vyuzitie a tympadom je produkt pre teba nepouzitelny. A z toho dovodu nie ze vypovedas zmluvu ale odstupujes od nej [to je rozlicny pravnicky terminus technikus] vzhladom na uvedene skutocnosti zabranujuce riadnemu vyuzitiu. Predsa nie si schopny predpokladat alebo strpiet take obmedzenia ako si vymenoval
no proste hovorim, treba dat sancu chlapcom wifinkarom - neexistuje dovod, preco by nemohli byt kvalitnejsi, rychlejsi a lepsi ako telecom.
-
- Používateľ
Hmm porty?
Bol by som rád keby ste mi to vysvetlili pretože sa do sietí moc nevyznám a neviem v čom by ma tie zablokované porty obmedzovali..
Bol by som rád keby ste mi to vysvetlili pretože sa do sietí moc nevyznám a neviem v čom by ma tie zablokované porty obmedzovali..