Novy CPU blok
- Trubka
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 27. Dec, 2007, 08:00
Novy CPU blok
Keďže mi môj stávajúci zalman rozožrala korózia, tak ma napadlo, že je čas zohnať si nový a lepší. Zatiaľ mám len základnú zalmanovu pumpu, alebo mam este eheima. Potrebujem teda poradit aký si vybrat. Pokukujem po Thermalrighte, ale čítal som na neho recenziu, že potrebuje veľký tlak a silnú pumpu. Ešte je pekný fuzion a Apogee GTZ. Ak má niekto skúsenosť s objednávaním z Petra's Tech Shop nech napíše, či to sem pošlú, prípadne koľko stojí pošta.
Ďakujem
Ďakujem
Naposledy upravil/-a Trubka v Ut 25. Nov, 2008, 20:25, upravené celkom 1 krát.
Re: Novy CPU blok
či Ti to pošlú, musíš sa ich spýtať... a tiež, že za koľko.. rátaj ale ešte clo 2-7% + dph 19% ...
tie bloky, čo si písal, sú všetky naj... na GTZ sa možeš spýtať Gaba, minule mu nejaké došli, v testoch je na tom +- rovnako z Fuzion V2 ... Thermalright je tiež ok a hlavne ju zoženieš aj u nás za cca. 1500,- ... ale osobnú skúsenosť s ňou nemám, hovorí sa, že potrebuje silnú pumpu, takže opravdu neviem, ako by na tom bol ten Eheim
tie bloky, čo si písal, sú všetky naj... na GTZ sa možeš spýtať Gaba, minule mu nejaké došli, v testoch je na tom +- rovnako z Fuzion V2 ... Thermalright je tiež ok a hlavne ju zoženieš aj u nás za cca. 1500,- ... ale osobnú skúsenosť s ňou nemám, hovorí sa, že potrebuje silnú pumpu, takže opravdu neviem, ako by na tom bol ten Eheim
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
- ChataGym
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 21. Jan, 2007, 08:00
tuto je test v ktorom porovnávajú FuZion V2 a GTZ...
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=51" onclick="window.open(this.href);return false;
teda ak si ho už nečítal...
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=51" onclick="window.open(this.href);return false;
teda ak si ho už nečítal...
ak už test, takt toto Swiftech Apogee GTZ vs D-Tek Fuzion V2
Na thermalright treba silnejšiu až silnú pumpu, s prietokom je kúsok lepšie na tom D-TEK Fuzion V2 ako Swiftech GTZ. Čo sa týka dostupnosti tak V2 je dosť problémová snáď mi teraz dôjdu na sklad nejaké kúsky. Čo sa týka GTZ ten je skladom, niekoľko kusov sa predalo a ľudia sú zatiaľ veľmi spokojný.
Čo sa týka dovozu - treba rátať s clom ako písal Palee...je to na tebe odkiaľ sa ti oplatí brať.
Čo sa týka dovozu - treba rátať s clom ako písal Palee...je to na tebe odkiaľ sa ti oplatí brať.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- Trubka
- Nový používateľ
No rozhodol som sa pre ten fuzion, pretože má veľkú kompatibilitu a asi najmenši odpor zo všetkých. To CLO sa teda pohybuje do 10%? Palee Ty si objednával odtial? Lebo vidím že máš pumpu s ich topom, ak nie tak sa mýlim. Chcel som objednávat odtial, pretože mi to vychádza lacnejšie, nič proti tebe GABO. Aj keby, tak toho musim objednat viac, lebo to pošta predraží, takže idem ešte tatka prehovárat na vodu. Ale ešte jedna otázka, pokial chcem mat vysoký prietok, musím mať široké fittingy a hadičky že? Lenže na tom eheimovi je len tenký (1/8) výstupny otvor. Aj len jedno takéto tenké miesto môže spomaliť celý okruh, alebo to neprekáža?
Alebo mi ešte zostáva začat šetritňť na Lainga.
Alebo mi ešte zostáva začat šetritňť na Lainga.
Naposledy upravil/-a Trubka v Ut 25. Nov, 2008, 20:30, upravené celkom 1 krát.
neobjednával odtiaľ... ale často kupujem z ebay, takže viem, že clo je na elektroniku od 2% do 7%, ale často ho nedajú... problém je skor dph, to je vysoké... takže rátaj kľudne aj 25% k tej cene a to aj s poštou, ktorá tiež nie je málo... nehovoriac o kurze USD v posledných dňoch... a ak bereš Lainga, nezabudni, že nemáš záruku, takže ak Ti skape pumpa, tak ju možeš vyhodiť...
každý menší zádrhel v okruhu Ti zvýši restriktivitu a zníži prietok a efektivitu, ale musíš to brať s rezervou, je to celé relatívne, rozdiely v teplotách sú možno len pár stupňov, takže či budeš mať 55C alebo 58C na cpu, tak je to myslím jedno... ale hovorím to ako príklad, možno tie rozdiely sú väčšie alebo aj menšie, osobne som to netestoval... niekde na nete ale koloval test s 11mm hadicami vs. 8 mm a rozdiely v teplotách boli minimálne...
každý menší zádrhel v okruhu Ti zvýši restriktivitu a zníži prietok a efektivitu, ale musíš to brať s rezervou, je to celé relatívne, rozdiely v teplotách sú možno len pár stupňov, takže či budeš mať 55C alebo 58C na cpu, tak je to myslím jedno... ale hovorím to ako príklad, možno tie rozdiely sú väčšie alebo aj menšie, osobne som to netestoval... niekde na nete ale koloval test s 11mm hadicami vs. 8 mm a rozdiely v teplotách boli minimálne...
- Trubka
- Nový používateľ
Na Laingy nieje záruka ani keď ju zoberiem od Gaba? Tak som sa asi nechal rozčarovať cenami na prvý pohľad, možno to vyzerá lacné keď je fuzion za 1600 SK, ale s tými poplatkami sa to nabalí. Tak neviem, nemám peniaze zatiaľ na nič a bežím na vzduchu. To DPH platí aj v USA, lebo tam mám kamaráta, ktorý by mi to mohol kúpiť a poslať. Ale neviem či by to nejak veľmi pomohlo.
Už moc vymýšlam, musím zatiaľ len šetriť a keď budú prachy tak sa uvidí.
Už moc vymýšlam, musím zatiaľ len šetriť a keď budú prachy tak sa uvidí.
Naposledy upravil/-a Trubka v Ut 25. Nov, 2008, 20:34, upravené celkom 1 krát.
ono keď zarátaš cenu + pošta + clo + dph, tak sa to pekne navýši... záruku pri kúpe od Gaba samozrejme máš...
ak by Ti to kúpil kamarát a poslal, aj vtedy by si platil clo i dph... platí sa na všetok tovar, ktorý príde na SVK z krajin mimo EU...
ak by Ti to kúpil kamarát a poslal, aj vtedy by si platil clo i dph... platí sa na všetok tovar, ktorý príde na SVK z krajin mimo EU...
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Prosim ta nemel, ked mu to kamarat posle len tak zabalene, nebude platit ani dan ani clo. Tieto poplatky su iba vtedy, ked colnici otvoria balik a vidia ze je to kupovane z obchodu. Staci aby kamarat dnu dal list a do neho napisal Vsetko najlepsie k narodeninam a bla ba bla a je po probleme...palee napísal:ono keď zarátaš cenu + pošta + clo + dph, tak sa to pekne navýši... záruku pri kúpe od Gaba samozrejme máš...
Treba akurat davat pozor ako je to v usa s danami, pretoze kazdy stat ma vlastne dane. Pre priklad, ak byva kamarat v kalifornii a objedna tovar z floridy tak mu zarataju aj 20% dan, ale ak je z kansasu tak to bude bez dane. Pamatam sa ze sestra mi v usa kupovala graficku kartu, v susednom state ju mali v e-shope za 740 dolarov ale musela by platit dan 18%, kdezto z opacneho pobrezia stala 800 dolarov a bez dane...
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
asi to vieš lepšie... ja len 3 roky nakupujem z USA a to skoro každý mesiac...
gift už dávno neexistuje, poznám colníkov, pre nákup z USA a hlavne z ebay sú už zvlášť školený colníci... už to nie sú tí blbci, ako v minulosti... a áno, povedal si doležitú vec - ak to colníci otvoria... ak neotvoria, samozrejme nič neplatíš... oficiálne je hranica nejak 25eur, balíky sa ale väčšinou otvárajú... a už nie raz sa mi stalo, že si vypítajú rovno aj faktúru/platbu, takže už ani to veľmi nefunguje, že Ti tam napíšu menšiu sumu...
takže ak si nekupoval vga v posledných mesiacoch, tak neviem, kto tu melie
gift už dávno neexistuje, poznám colníkov, pre nákup z USA a hlavne z ebay sú už zvlášť školený colníci... už to nie sú tí blbci, ako v minulosti... a áno, povedal si doležitú vec - ak to colníci otvoria... ak neotvoria, samozrejme nič neplatíš... oficiálne je hranica nejak 25eur, balíky sa ale väčšinou otvárajú... a už nie raz sa mi stalo, že si vypítajú rovno aj faktúru/platbu, takže už ani to veľmi nefunguje, že Ti tam napíšu menšiu sumu...
takže ak si nekupoval vga v posledných mesiacoch, tak neviem, kto tu melie
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Pokial mu to posle z usa kamarat, a neda do balika ziadne faktury, papiere, doklady, nic, tak colnici mu mozu fukat akurat tak do zadku.
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
ja Ti rozumiem, ale normálne sa mi stalo, že ak tam nebola faktúra, tak si to odomňa vypýtali, bez toho že mi vraj nemožu ten tovar dať, lebo nevie vymerať clo ... samozrejme ja som doma mal faktúru, ale na balíku som mal napísané menej... nakoniec sa to ale vyriešilo...
a sme už aj trocha OT
a sme už aj trocha OT
Mno tak sa pridám to prestrelky ...
Mno môžem potvrdiť Palee-ho slová -> chodia nám veci nielen z USA, ale aj z iných tretích krajín a asi v závislosti od Colnice to proste otvárajú. Poslednú dobu zakaždým jednoducho potrebujem poslať faktúru, doklad a podobne. Imho Jerguš colníci spravia to, že mu jednoducho balík nevydajú nie že mu budú fúkať do zadku...teda ak ich nemáš nejako uplatených, alebo známych pretože korupcia na Slovensku je naozaj veľká a skvelá...
Mno môžem potvrdiť Palee-ho slová -> chodia nám veci nielen z USA, ale aj z iných tretích krajín a asi v závislosti od Colnice to proste otvárajú. Poslednú dobu zakaždým jednoducho potrebujem poslať faktúru, doklad a podobne. Imho Jerguš colníci spravia to, že mu jednoducho balík nevydajú nie že mu budú fúkať do zadku...teda ak ich nemáš nejako uplatených, alebo známych pretože korupcia na Slovensku je naozaj veľká a skvelá...
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
presne o tom hovorím... jednoducho je v poslednom roku tak veľa objednávok z USA, hlavne z ebay, že to vobec nestíhali... najprv to robili veštko spolu, potom 2-3 ľudia a teraz už vraj zvlášť skupinky pracujú len na objednávkach z ebay a vedia si aj priamo zkontrolovať nákup, ak sa nemýlim, prípadne si vypýtajú platbu aj z paypalu, takže sa v tom už teraz naozaj vyznajú, nie je to ako v minulosti... jednoducho sa museli adaptovať, pre naše nedobro