Mam taky problem. Skladal som vcera svokrovcom PC a ked ho vypnem a zapnem je vsetko OK.Ale ked dam pocitac restartovat,pocitac nabehne iba do uvodnej obrazovky biosu a skonci. Proste system nezacne startovat, musim tlacitkom vypnut a znovu zapnut. Inac system je svizny, slape uplne bez problemov.
Doska je GIGABYTE EP43-DS3L, procesor INTEL Pentium Dual-Core E5200, pamate 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition Vitesta, disky WD6400AAKS a WD3200AAKS, grafika GAINWARD BLISS 9500GT, 256MB DDR3, zdroj SEASONIC SS-400ET, 400W a ostatne uz asi nie je podstatne.
Neviete nahodou, kde moze byt problem. V biose som sa nejako extra nehrabal, ani som nepretaktovaval. A robi to aj na defaulnom nastaveni biosu. naozaj netusim, kde moze byt problem,lebo som sa s tym este nestretol. Ak niekto viete,poradte pls.
Nenabehnutie systému po restarte
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Re: Nenabehnutie systému po restarte
Resetol si BIOS ? Pripadne skus flashnut novy BIOS. Po restarte nabehne do uvodnej obrazovky a co dalej pise ? Nepipa ti nahodou ? Kde to ostane vysiet ? po detekcii diskov a mechanik ?
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
ja to tipujem na zdroj
//no to by som sa netvrdil, Seasonic ma dostatok vykonu na taku zostavu a dokonca aj velku rezervu. gammaray
//no to by som sa netvrdil, Seasonic ma dostatok vykonu na taku zostavu a dokonca aj velku rezervu. gammaray
Spoiler: ukázať
gammaray: presne ako pises,ostane to visiet po detekcii diskov a mechanik (alebo na uvodnej grafike, podla nastavenia v biose)a dalej nic,iba svieti kontrolka HDD a nic sa nedeje ani nepipa. Ale iba pri restarte, ked zapnem a vypnem PC, nastartuje sa normalne a bez problemov fachci. Este som si vsimol,ze pocitac sa restartuje dvomi sposobmi,podla okolnosti. Prvy sposob je,ked sa na malu chvilku vsetko vypne, aj ventilatory, a potom sa znovu nastartuje....vtedy sa pocitac spusti a nacita system. Ale pri restarte,ked sa pocitac restaruje a ventilatory stale idu, zostane visiet. Bios som neresetoval, ani neflashoval....ale ked nebude ina moznost,flashnem. Este ma napadlo, ze to moze robi nejaky HW, ale ked pocitac po nastartovani normalne bez problemov ide, je to nepravdepodobne...
xvalky: musim suhlasit s gammaray...ten Seasonic by utiahol aj podstatne vykonovo narocnejsiu zostavu. Ja som skladal pre svokrovcov iba taku lite zostavu zameranu skor na office, net a nenarocne hry pre male deti.
\\edit:
Tak som trochu googlil a pozeram,ze s tou doskou som stupil trochu vedla.Myslim,ze v tejto diskusii sa popisuje aj moj problem,konkretne to cyklovanie.
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PB ... tml?&all=1" onclick="window.open(this.href);return false;
No neviem, skusim vymenit pamate, flashnut bios, popripade este prehodit prehodit v SATA portoch HDD..ak nepomoze,doska pojde na reklamaciu.
xvalky: musim suhlasit s gammaray...ten Seasonic by utiahol aj podstatne vykonovo narocnejsiu zostavu. Ja som skladal pre svokrovcov iba taku lite zostavu zameranu skor na office, net a nenarocne hry pre male deti.
\\edit:
Tak som trochu googlil a pozeram,ze s tou doskou som stupil trochu vedla.Myslim,ze v tejto diskusii sa popisuje aj moj problem,konkretne to cyklovanie.
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PB ... tml?&all=1" onclick="window.open(this.href);return false;
No neviem, skusim vymenit pamate, flashnut bios, popripade este prehodit prehodit v SATA portoch HDD..ak nepomoze,doska pojde na reklamaciu.
Takze dnes som to riesil, bios tam bol F5, takze prve, co bolo, som tam nasypal F8. po prvom restarte nabehol, potom zase iba po ukoncenie POSTu, stoplo sa to pred Verifing DMI .... Skusil som vypnut v BIOSe Legacy USB...., ale ani to nepomohlo. Tak som pomenil HDD a mechaniku v SATA portoch, zamenil RAMky v slotoch, zdvihol som takt z 2,5 na 3,0 GHz a skusal som trikrat restart a vzdy to nabehlo az do systemu...takze uvidim, co dalej.