Dobry vecir, chcel by som si v grafickej karte flashnut novsi BIOS, ale mam iste pochybnosti o kompatibilite, tak som sa radsej prisiel opytat.
Na stranke Sapphire je k dispozicii pomerne novy BIOS (musite vybrat VGA > HD 4800 Series > 4870 512MB GDDR5). Stranka je venovana karte SAPPHIRE HD 4870 512MB GDDR5 PCI-E a BIOS je urceny iba pre nasledovne oznacenia:
P/N: 188-01E85-001SA
SKU#: 11133-00-XXR
Chcel by som si tento BIOS naflashovat, kedze rad sachujem s vecami, ktore funguju, ale problem je, ze sa mi nezhoduju tieto cisla, aj ked mam Sapphire HD4870 512MB GDDR5. Moje cisla su nasledovne, hoci mam podla nazvu rovnaku kartu:
P/N: 102-B50701-10-AT
SKU#: 21133-00-20R
Prikladam obrazok, vlavo je ten novy BIOS otvoreny v RBE, vpravo je zase BIOS z mojej karty:
Ako vidiet, su dost zhodne, lisia sa par drobnostami (napr. Vendor u mna nie je Sapphire, hoci krabica je). Cital som si aj topic o 4850/4870 kartach, kde sa preberalo flashovanie, ale nikto tam jasne nenapisal, ci tento BIOS skusal flashovat do "inej" karty. Takze... ma to niekto uz za sebou a prezila karta v pohode?
Flashovanie oktobroveho BIOSu pre Sapphire HD4870
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Re: Flashovanie oktobroveho BIOSu pre Sapphire HD4870
Neviem sice ci Ti to pomoze, ja som ten bios flashoval do svojej karty - sice vyrobca Gigabyte, ale karta bola ako BBA (Build by Ati), takze v podstate referencna. Zmenil som si hodnotu vendor zo Sapphire na ATI a Hardware Specs String na Wekiva RV770 B50701 Board - proste rovnako ako to mal povodny/stary bios (nemusel som preinstalovat ovladace). Inak vsetko od vtedy funguje bez problemov (klop klop klop ).
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Tak, spravil som, ako si povedal. Zobral som novy BIOS, Vendora zmenil na ATI a naflashoval cez ATIWinFlash. Vsetko prebehlo v poriadku a karta funguje, takze kto ma zaujem, moze ten BIOS pokojne flashovat aj do tych prvotnych Sapphire kariet (s cervenym PCB este).
Ja som mal tu lepsiu(tu prvu) moznost a ta taktiez funguje.....
vyriesilo to môj problem ktory bol v hrach ako F3, GTA4, a aj Mass Effect
dost toho bolo popisane o tom probleme tu
vyriesilo to môj problem ktory bol v hrach ako F3, GTA4, a aj Mass Effect
dost toho bolo popisane o tom probleme tu
Naposledy upravil/-a Scath v St 24. Dec, 2008, 02:32, upravené celkom 1 krát.
Ownage Is A Matter Of Opinion
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
zmenil som vendor aj ..string a islo to flashnut..len som zabudol ze mam takty na 100/200
obrazovkami zcernala..obcas sa objavil kurzor..a potom BSOD
ale po restarte to ide ako zistim ze som to flashol..teraz ked to urobim znovu atiwinflash zahlasi ze VBIOS image not found
obrazovkami zcernala..obcas sa objavil kurzor..a potom BSOD
ale po restarte to ide ako zistim ze som to flashol..teraz ked to urobim znovu atiwinflash zahlasi ze VBIOS image not found