----------------------------------
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 97#p455297" onclick="window.open(this.href);return false;
"ohľadom uhlopriečky a vyslielania na slovensku už aj ja dlhšie hútam. teraz si len viac-menej potvrdil moje obavy. teda kým sa nezačne húfne vysielať v hd a v rozumných tokoch, tak viac ako 50" absolútne nemá zmysel v našich pomeroch, jedine že by človek pozeral viac dvd/bd než tv vysielanie.
teoreticky by ani sd vysielanie nemuselo byť problém, ale niektoré programy na skylinku vyzerajú nechutne už na 32'' telkách z 2,5m, tak si neviem dosť dobre predstaviť ako by vyzerali na 60'' obrazovke. a to má skylink na slovensku najkvalitnejší signál."
----------------------------------
tak a teraz nasleduje moje rypanie a na zaver velmi dolezita otazka na ktoru sa mi niekto z vas okrem zooma posnazi odpovedat:
------------------------------------------
dexo, mozem jednu otazocku k tym nechutne vyzerajucim SD programom na 32" telkach...
TIE 32" TELKY SU LCDCKA ALEBO PLAZMY ??? A sme doma, problem vyrieseny. VER TOMU ZE KED POSTAVIS DIREKT VEDLA TOHO 32" LCDCKA PLAZMU A PUSTIS TEN ISTY SIGNAL, BUDE TO VELKY ROZDIEL. Rozdiel spociva v tom, co je aj medzi laserovou a inkustovou tlaciarnou. Obidve mozu mat 1200dpi, ale je to "inych" 1200dpi. Laser sa nerozpija tak ako inkust a naopak, inkust ma nejake vlastnosti co nema laser.
Je pravda ze SD signal nie je zdaleka "optimalny" a nie je SD ako SD, ale na KVALITNEJ 32" telke (co ziadna kvalitna neexistuje lebo plazmy sa tusim NEROBIA v 32" uhlopriecke) to nemoze byt ziadny problem. Videl som UPC Digital v Bratislave, Dolne Hony, u kamarata na "kvalitnom" 32" LCD. Davali futbal, majstrovstva neviemcoho. Hnus, zgrc, tyzden som lezal na ARO na Kramaroch na infuziach, polroka som bral antibiotika, do konca zivota asi budem brat lieky na srdce. Presne vtedy som pochopil preco od 32" televizora treba sediet aspon 6m daleko a preco minimalna doporucovana vzdialenost od 50" je aspon tridsat metrov
my si dalej budeme so zoomom sediet MENEJ ako dva metre od 50" plazmy, vy si kludne kupujte LCDcka a sedte od nich desat metrov daleko. Mne a zoomovi to ani trochu nevadi
takze tak... prosim niekto mi skuste vysvetlit, preco sa doteraz nikto nikdy nestazoval na kvalitu SD programov na 82cm CRT televizoroch ale zrazu mame vsetci problem s 82cm LCD kvalitnymi NOVYMI telkacmi.
PRECO ????
------------------------------------------
takze otazka je jasna: preco DOTERAZ bol na 82cm telkach ktore sme mali mnohi z nas SD obraz UPLNE V POHODE a zrazu je na 82cm LCDckach obraz uplne zly a treba ho kukat z druheho bytu aby bol v pohode, teda neboli vidiet jeho vady? PRECO ???? Cim by to asi tak mohlo byt sposobene?