Prosim o radu pri vymene zakladnej dosky

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
olistr
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 23. Dec, 2008, 23:17

Prosim o radu pri vymene zakladnej dosky

Príspevok od používateľa olistr »

Zravim mam tuto dosku http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... ct=3726400" onclick="window.open(this.href);return false;
a chcem ju vymenit za Gigabyte EP45-UD3
No a nikdy som dosku nemenil tak by som chcel vediet aky je postup budem davat na tu dosku aj novu grafiku
Vdaka za ochotne odpovede :-)
zdroj: Arctic Cooling Fusion 550
Doska: Gigabite EP45 UD3P bios F7
Proc: intel Core2duo 8500
WESTERN DIGITAL Caviar WD6400AAKS
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 PATRIOT Extreme Performance Viper Series
Chladic noctua nh-u12p
4850 TOXIC saphire
chladenu accelero s1 rev2 + 2 krat noctoa nf p12
v case su dalsie 3 noctua nf p12 vsetkych 5 ja napojenych do ZALMAN ZM-MFC1 Plus Black
Používateľov profilový obrázok
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Re: Prosim o radu pri vymene zakladnej dosky

Príspevok od používateľa gammaray »

Musis vybrat vsetko zo slotov, zo socketu CPU, odpojit kable vsetky, ak ti zavadza HDD pri vyberani tak aj ten a podobne. Predtym ako dosku ides dat do skrine daj do nej RAMky a CPU s chladicom. Na CPU musis naniest pastu najlepsie AC MX-2, len trochu to je asi velkost hrasku ale predtym poriadne ocistit CPU a chladic, servikom namocenym do technickeho bezninu. Nezabudni dat pod novu dosku distancne stlpiky, aby si ju nenamontoval len tak priamo skrutkami o skrinu.
Potom mozes zapojit predny I/O panel kablami zo skrinky na dosku. Nasledne das grafiku aj ine karty ak mas, pozapajas vsetky potrebne kable, skontrolujes vsetko ci je v poriadku ci si na nieco nezabudol, nebodaj nenechal nejaky kovovy predmet (skrutku) lezat na doske, skrat nieje nic prijemne.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
olistr
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 23. Dec, 2008, 23:17

Príspevok od používateľa olistr »

gammaray napísal:Musis vybrat vsetko zo slotov, zo socketu CPU, odpojit kable vsetky, ak ti zavadza HDD pri vyberani tak aj ten a podobne. Predtym ako dosku ides dat do skrine daj do nej RAMky a CPU s chladicom. Na CPU musis naniest pastu najlepsie AC MX-2, len trochu to je asi velkost hrasku ale predtym poriadne ocistit CPU a chladic, servikom namocenym do technickeho bezninu. Nezabudni dat pod novu dosku distancne stlpiky, aby si ju nenamontoval len tak priamo skrutkami o skrinu.
Potom mozes zapojit predny I/O panel kablami zo skrinky na dosku. Nasledne das grafiku aj ine karty ak mas, pozapajas vsetky potrebne kable, skontrolujes vsetko ci je v poriadku ci si na nieco nezabudol, nebodaj nenechal nejaky kovovy predmet (skrutku) lezat na doske, skrat nieje nic prijemne.
No oki ale sak co potom zapnem comp a co potom? nebodaj sa to nakopne tak ako so starou doskou :?
alebo treba reinstal windows a co bios ten je uz v doske ked ju kupim? vdaka
zdroj: Arctic Cooling Fusion 550
Doska: Gigabite EP45 UD3P bios F7
Proc: intel Core2duo 8500
WESTERN DIGITAL Caviar WD6400AAKS
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 PATRIOT Extreme Performance Viper Series
Chladic noctua nh-u12p
4850 TOXIC saphire
chladenu accelero s1 rev2 + 2 krat noctoa nf p12
v case su dalsie 3 noctua nf p12 vsetkych 5 ja napojenych do ZALMAN ZM-MFC1 Plus Black
PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa PatrikL »

bios je v doske
ja som prešiel z amd na intel (to znamená výmena dosky a procesora) a windows to prežil, len si doinštaloval nejaké iné ovládače :)

Návrat na "Základné dosky"