svchost.exe vyťaží celý PC
svchost.exe vyťaží celý PC
Zdravím, dneksa som si všimol, že mi blbne systémový proces svchost.exe, CPU mi vyťaží aj cez 35% a pamäť (v správcovi úloh) zoberie aj 150000 K. HDD hučí ako keby mi išiel vyskočiť z bedne. Vista jenaninštalovaná ani nie týždeň, internet na PC nemám, všetko čo som do PC dal išlo cez starý PC, ale ten je v poriadku. Vírus to nemôže byť, nemal sa tam ako dostať. Kde je rposím problém. OS mám WV HP 64bit. Využitie pamäte v správcovi neklesne pod 80000 K a CPU mi skáče od 0% po tých 35%.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
- MoQwai
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 12. Dec, 2007, 08:00
Re: svchost.exe vyťaží celý PC
Mám tento istý problem ,no len ohladne ramiek.Processor nemam vytazeny ale ramky to dost ked instalujem nejake hry alebo tahaju odomna cez FTP tak fyziscká pamat 90% komp spomaleny (svchost.exe) , pri hrach to nerobí...Dakujem
CPU AMD Ryzen 5 3600 4,25 GHz Vcore 1,35V MB Asrock B450m Pro 4 RAM ADATA XPG SPECTRIX D80 16GB DDR4 3200MHz CL16 GPU GIGABYTE RX 5700 XT GAMING OC 8G @ Core 2GHz + Mem 875MHz 1,08V + 50PL PSU Fortron Hyper M 700 HDD ADATA SX8200 Pro 512GB CASE Fortron CMT 510 Monitor LG 29UM68 Ultrawide Mouse Roccat Kiro Keyboard Razer BlackWidow ultimate
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
@MoQwai, tvoj problem s tym nesuvisi, ty nemas problem problem so svchost.exe ale pravdepodobne s diskom (v akom rezime ti bezia), pripadne malou pamatou.
@KingTommy :
@KingTommy :
- spusti si Task Manager. Prepni sa na zalozku Processes, vyber si menu View>Select columns. Zaskrtni si PID (Process Identifier). Pozri a odpis si PID procesu, ktory ti robi problemy.
- spusti si prikazovy riadok.
- Do prikazoveho riadku napis prikaz :
Kód: Vybrať všetko
tasklist /svc
- Najdi si podla PID, ze ktora sluzba alebo sluzby to mozu sposobovat. Budu to riadky v style :
Kód: Vybrať všetko
svchost.exe 688 DcomLaunch, PlugPlay, Power
Dík, faugusztin, ale už som to dávno vyriešil. Tému som založil 1. januára a nejak na ňu postupom času zabudol.
: Z O S T A V A :
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Aha, MoQwai je teda vytahovac mrtvol a ja som nevsimavy... MoQwai, nabuduce si zaloz novu temu a ostatnym sa aspon zide postup ako zistit co sa skryva za svchost.exe.