Program v Delphi

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
NiNu
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 13. Sep, 2008, 17:36

Program v Delphi

Príspevok od používateľa NiNu »

Dobry den,

programujem v Delphi 7, teda mam nejake zaklady zo skoly ale nic moc. Nejake matematicke prikladiky, nieco jednoduche z grafiky a Objektoveho programovania.

V com je teda problem ?

Chcem by som si spravit taky prikladik, ktory by dokazal nasledovne:

Ked si oznacim hocijaky text, napr. z web stranky, automaticky by sa mi ulozil do pamate (ako pri Ctrl+C) a nasledne by som ho potom uz ulozil do nejakeho Mema na Formulari.

Toto je asi hlavna cast programu s ktorou si neviem rady.
Cize neviem ako docielit aby sa oznaceny text skopiroval do pamate a potom vlozil z pamate do Mema.

Da sa to nejak spravit ?

Budem vdacny za kazdu radu
Používateľov profilový obrázok
galen
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 01. Jún, 2006, 02:00

Re: Program v Delphi

Príspevok od používateľa galen »

zeby mouseListener a mouseEventy ... down, up, zaroven kontrolovat, ci za zmenila nejaka pozicia, a potom oskusat, ci vlastne bolo cosi oznacene ? pripadne rovno zavolat event keydown na ctrl+c (a keyup)... a potom si zo schranky do mema pastnut to co mas v systemovej schranke ?

aehm ...
lava, prava, lava, prava ...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: Program v Delphi

Príspevok od používateľa faugusztin »

http://www.delphitricks.com/source-code ... ntime.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Vyhladaj si na nete Delphi clipboard monitor a skumaj... Ako pozeram, tak v zaklade ide o odchytavanie Windows API, ktore sa posle kazdej beziacej aplikacii po tom, ako sa nieco dostane do clipboardu.

Návrat na "Programovanie"