miamia napísal:ked to teda poriesim softwarovo, tak ci tak musim nastavit router ako VPN, aby ma pustil do vnutornej siete (predpokladajme, ze nebude ziaden pc v sieti zapnuty, ale ja sa aj tak potrebujem dostat na sietovy disk, ktory je zapnuty furt), nie?
emm... COZE?
sietovy disk mas zapnuty iba do tej doby, kym je zapnuty komp, v ktorom je ten disk umiestneny... takze ked vypnes PC, lahne aj sietovy disk
instalacia hamachi by pomohla, v pripade ze tam najdes pocitac, ktory pobezi, napriklad server (iked, bezpecnost ide stranou

), potom sa na tento server/pocitac bude dostat ktokolvek cez hamachi (autorizovany u vas v grupe, do ktorej sa dostavas prostrednictvom hesla... a podobne), a je jedno, ci pojdes na server obycajnym FileSharing/PrinterSharing protokolom, alebo pouzijes remoteDesktop
Hlavne to musis nastavit v hamachi, aby dany typ pristupu bol povoleny na ten-ktory pocitac/server
v pripade nudze nahodis hamachi iba na "cielovy" pocitac (ale dostanes sa nan, iba ked ho ktosi zapne), a nan remoteDesktop, a uz z toho pocitaca pojdes akobysi sedel za nim...
hamachi, pokial ma pamat neklame, funguje na principe p2p sieti, takze konfigurovat na routroch nemusis nic
lava, prava, lava, prava ...