Svetlovodivé plexi
Svetlovodivé plexi
Nemohol som vecer zaspat, tak som premýslal ako si skomplikovat prerobenie mojej case a dostal som nápad, lenze neviem ci mi na to bude stacit obycajné plexisklo.
Na skrinke mám po celej sírke predného panelu niekolko horizontálne spravených medzier, cca 3mm má kazdá. Napadlo ma, zeby som do nich modhol dat led-ku Power ON a ledku na cinnost HDD, ale nechcem aby ledky svietili priamo do priestoru (dost ma to otravuje), ale aby som ich svetlo rozviedol pomocou svetlovodivého plastu po celej sírke. Netusím ci na bude stacit obycajné plexisklo, alebo treba na to speciálny plast, co myslíte?
Igor
Na skrinke mám po celej sírke predného panelu niekolko horizontálne spravených medzier, cca 3mm má kazdá. Napadlo ma, zeby som do nich modhol dat led-ku Power ON a ledku na cinnost HDD, ale nechcem aby ledky svietili priamo do priestoru (dost ma to otravuje), ale aby som ich svetlo rozviedol pomocou svetlovodivého plastu po celej sírke. Netusím ci na bude stacit obycajné plexisklo, alebo treba na to speciálny plast, co myslíte?
Igor
Re: Svetlovodivé plexi
neco ako ju tuna s tymi zltymi LED?I-pop napísal: Na skrinke mám po celej sírke predného panelu niekolko horizontálne spravených medzier, cca 3mm má kazdá. Napadlo ma, zeby som do nich modhol dat led-ku Power ON a ledku na cinnost HDD
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=60" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazok je uplne dole.
CPU-Sempron 28OO GPU-ASUS 7600 256 DDR3
PSU-NOname 300W MB -MSI K8N NEO3
CASE-ELITE 330 RAM-nepoznam vyrobcu:1GB
PSU-NOname 300W MB -MSI K8N NEO3
CASE-ELITE 330 RAM-nepoznam vyrobcu:1GB
Nie, myslel som nieco iné. Urcite som nieco podobné videl, ale kurna neviem kde. Nasiel som doma nejaké zvysky plexi tak nieco poskúsam.
Inak humorne pojatá skrinka
Igor
Inak humorne pojatá skrinka
Igor
http://www.tichepc.sk/produkt/Akrylovy- ... m-952.html" onclick="window.open(this.href);return false; taketo nieco ?
PS4 + OPTOMA HD 141X
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit
Na tieto akrylové panely som uz pozeral, neviem vsak ci to bude robit to, co potrebujem. Teoreticky by mal svetlo aspon trochu viest akýkolvek priesvitný materiál. V podstate sa jedná o rozpytl svetla v materiále.
Neviem ci sme sa pochopili, ja nepotrebujem aby plexi svietilo na ploche, stací pokial bude hrana (a myslím ze aj bude). Zacnem materiálom co mám doma (plexi), ak nevyhovie, tak skúsim akryl.
Igor
Neviem ci sme sa pochopili, ja nepotrebujem aby plexi svietilo na ploche, stací pokial bude hrana (a myslím ze aj bude). Zacnem materiálom co mám doma (plexi), ak nevyhovie, tak skúsim akryl.
Igor
Pokus s plexi dopadol nad ocakávanie. Hrubo odrezané plexi 20x4cm, 0,6mm hrúbky. Ledka z pc je bodová, takze pokial bola kolmo na dlhsiu hranu, tak z druhej strany priamo pred ledkou bolo najviac svetla, do strán ho ubúdalo. Ak bola ledka z boku (z kratsej hrany), tak dlhsia hrana svietila takmer rovnakou intenziotu v celej dlzke
a mohol by si, prosim Ta, hodit sem nejake foto???
M
M
Nie je problem, odfotím. ale az budúci týzden, teraz nebudem doma.
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
akekolvek plexi ked prebehnes jemnym smirglom, tak zacne viest svetlo. Dalo by sa povedat ze potom to vyzera ako keby cela ta plexi cast svietila...
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
jj ja to vyuzivam tak ze vyfrezujem do plexi neake logo alebo obraz zhora zo spodu dam 3 diody a necham podsvietit cez den svieti len vygravirovana cast )
Spoiler: ukázať
aky je ten jemny smirgel ? (kolkatka) a myslis to tak, ze pobehat smirglom po celej casti toho plexi ?jergus napísal:akekolvek plexi ked prebehnes jemnym smirglom, tak zacne viest svetlo. Dalo by sa povedat ze potom to vyzera ako keby cela ta plexi cast svietila...
PS4 + OPTOMA HD 141X
- jergus
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
tak 1200...ale daj pozor, to plexi potom "zmliecnie" a to co si zasuchal smirglom tak bude svietit, tak ako pisal Brooly
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil