Problémy s diskom WDC WD6400AAKS

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Tomassino
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Jan, 2009, 18:24

Problémy s diskom WDC WD6400AAKS

Príspevok od používateľa Tomassino »

čaute mám nový pc s ktorým som nemal zo začiatku žiaden problém...ale ani nie po mesiaci a pol sa mi začalo stávať že mi sem tam zamrzol disk napr. pri hraní nejakej hry a pod. Ale zamrzanie sa začalo stávať pravidlom a dokonca pri bootovaní disk ani nenačítalo ale napísalo mi chybu disk error alebo "chyba čítania disku"...Ked som sa pri takej situácii pozrel do biosu ako keby tam ani žiaden harddisk nebol.....musel som vypnúť pc asi tak na 15min a až potom mi disk načítalo. Vrcholom všetkého bolo spomalenie celého pc-bootovanie mi obvykle trvalo približne 30-40s teraz to bolo 5min.....pri hocjakej väčšej záťaži mi zamrzal harddisk ,reštartovalo pc a niekedy vyhodilo aj bsod.....hry ktoré ani nesekli sa už nedajú kvôli sekaniu hrať. Rozhodol som sa preinštalovať pc a formátoval som všetky disky ale ani to mi nepomohlo.Neviem si s tým rady. Je nutná reklamácia?

Moja zostava:E5200, hd 4850 512mb, 4ghz 800mhz ram, tp43-d2-a7 a windows xp sp3

Za pomoc vopred dakujem :-)
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Re: Problémy s diskom WDC WD6400AAKS

Príspevok od používateľa faugusztin »

1. skus vymenit kabel, nasledne asi reinstaluj system lebo sa ti mohlo vselico pokazit
  2. ak nepomoze, tak si pozri SMART informacie pomocou diagnistickeho nastroja od WDC : http://support.wdc.com/product/download ... 06&lang=en" onclick="window.open(this.href);return false; . Ak sa zistia chyby, sup na reklamacie.
Používateľov profilový obrázok
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00

Re: Problémy s diskom WDC WD6400AAKS

Príspevok od používateľa zachary »

pozri aj: http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... a&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"