Ahojte, nevie niekto poradik ako spravne zapojit HDD+DVDRW+SUPLIK?
mam IDE pripojenie, a po starom to mam zapojene takto:
PRIMAR-MASTER = HDD
PRIMAR-SLAVE = DVDRW
SECOND-MASTER = SUPLIK
niekde som cital ze HDD + DVDRW nie je vhodne aby boli zapojene spolu a pred casom som riesil problem s napalovanim(pomaly napalovala mechanika) a bolo mi poradene aby som zmenil zapojenie
DIK
zapojenie HDD+DVDRW+SUPLIK
Re: zapojenie HDD+DVDRW+SUPLIK
ja som mal zapojene
PM - HDD
SM - DVDRW
SL - suflik
pri zapojeni cez PATA sa akurat rychlost rychlejsieho zariadenia spomaluje na rychlost toho pomalsieho. ak sa dobre pamatam ak nie tak ma niekto opravte
PM - HDD
SM - DVDRW
SL - suflik
pri zapojeni cez PATA sa akurat rychlost rychlejsieho zariadenia spomaluje na rychlost toho pomalsieho. ak sa dobre pamatam ak nie tak ma niekto opravte
Spoiler: ukázať
Ahoj, skusal som ale nechce ani zanic nabehnut system, proste system nabehne iba tak ak je zapojeny HDD ako PRIM-Master a DVD ako PRIM-SLAVE a suplik je zapojeny zvlast na SECOND-MASTER(u supliku ani nastavenie MASTER-SLAVE nieje)
Problem konecne vyrieseny:
Jumper na HDD (mam Western Digital) treba zapojit tak, ze treba Jumperom spojit spodne kolicky Master-Slave spolu a uz system v pohode nabieha.
Aj pre ostatnych ktory mozu mat podobny problem:
PRIMAR = HDD - Jumperom spojene spodne kolicky MASTER-SLAVE
SECOND = DVD - MASTER
Suplik - SLAVE
Jumper na HDD (mam Western Digital) treba zapojit tak, ze treba Jumperom spojit spodne kolicky Master-Slave spolu a uz system v pohode nabieha.
Aj pre ostatnych ktory mozu mat podobny problem:
PRIMAR = HDD - Jumperom spojene spodne kolicky MASTER-SLAVE
SECOND = DVD - MASTER
Suplik - SLAVE
Mam este jeden problem, neviem co sa mohlo stat ale teraz mi pocitac hlasi ze mam procesor AMD ATHLON 1800+ 1,49GHz a urcite som mal AMD Athlon 2400+ 2,00GHz, nieco odislo? alebo nechapem vcom moze byt problem
mohli sa ti zmenit alebo vymazat nastavenia bios-u. vojdi dnu a nastav si ho spat... to sa stava
Spoiler: ukázať