zdravím všetkých, problém je takýto:
mám domáce kino ktoré mám spojené s pc cez obyčajný stereo kábel zo zvukovky pc do domáceho kina na cinche. ďalej mám spojené domáce kino s tv cez hdmi (aj cez scart kábel) na prenos z dom.kina do tv, a na prenos zvuku z tv do domáceho kina som použil optický kábel.
keď chcem počúvať zvuk z pc na dom.kine, tak je v reprákoch počuť popri hudbe aj silné brnenie, ktoré zmizne až po odpojení hdmi kábla a aj scart kábla -> proste tv nesmie byť napojené na dom. kino cez metalické kontakty (optika mu nevadí).
to isté mi robilo v minulosti:
mal som pc napojené na vežu cez klasický stereo jack-cinch kábel (cez aux 1) a súčastne vežu s tv tiež klasickým stereo káblom (cez aux 2)
ak som chcel počúvať hudbu z pc na veži, musel som odpojiť od veže tv a keď som chcel počúvať na veži zvuk z tv, tak som musel odpojiť od veže pc kábel, inak to brnelo.
nebaví ma to stále odpájať, je to otrava keď by to mohlo ísť v pohode súčastne
asi bude problém s uzemnením...neviem, vie dakto poradiť?
rušenie zvuku TV-PC-DOM.KINO
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: rušenie zvuku TV-PC-DOM.KINO
Nuz, zemniace slucky je asi najtazsie riesit. Vacsinou to prichadza cez kabel od anteny (hlavne u kabloviek), riesenym je galvanicky oddelovac.
aha, no to bude asi ten problém, skúsim teda dajako poriešiť, ďakujem za radu
- BoBo_
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
AK vieš pájkovať, tak si to jednoducho zložíš aj sám. Potrebuješ jeden anténny kábel ktorý prestrihni. Stredný signálový vodič následne spoj a tienenie spoj cez keramický kondenzátor 1n (kódové označenie na ňom 102). Problém s brumom zmizne
Diki kamo, ked budem mat cas skusim.
A zmizlo to?
s tým kondenzátorom som to zatiaľ neskúšal, ale mal som od kamaráta nejaký uzemňovač a o moc lepšie to nebolo