Teac DV-W520GS - chyba kalibracie napajania

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
wampyr
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 13. Dec, 2008, 17:02

Teac DV-W520GS - chyba kalibracie napajania

Príspevok od používateľa wampyr »

Zdravim,

mam napalovacku Teac DV-W520GS SATA a pri napalovani mi vypise hlasku: "Chyba kalibracie napajania." Neviete niekto v com moze byt chyba? Skusal som aj reinstall Winu, ale nepomohlo. Nemoze byt daky konflikt medzi napalovackami alebo hdd s napalovackou? Skusal som mechaniku aj samostatne, ale stale to robi. Podla BIOSU je vsetko ok a nemal by byt ziadny konflikt zariadeni.
PC: AthlonX2 4600+, Asus M2A, Fortron BS II 500W, 2x HDD (1x IDE, 1x SATA), DVD Sony NEC (IDE).
Používateľov profilový obrázok
numlock
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 20. Jan, 2006, 02:00

Re: Teac DV-W520GS - chyba kalibracie napajania

Príspevok od používateľa numlock »

Rovnaky problem som mal aj ja - pomohlo iba kupit novu napalovacku.. :(
(Pripadne skus ešte silnejší zdroj.)
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zachary »

skús iný radič / vymeniť dátový kábel / iný napájací konektor
možno flash firmware

tento problém som mal na ntb napaľovačke, pri práci na batériu, ale písala mi to aj pri nepoznaných dvd-médiách
ale pri desktope som sa s tým ešte nestretol :?
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG
wampyr
Nový používateľ
Nový používateľ

no napalka je stara asi 2 mesiace, cerstvo prinesena z obchodu. Flash firmware, myslim, ze nie je mozny lebo novy firmware neexistuje aspon co som hladal a nenasiel. a ten 500W zdroj je viac ako dost tam nema byt co vytazene, mam este aj jeden silnejsi stroj s rovnakym zdrojom a vsetko je v pohode (ale nemozem ho rozobrat a skusit to tam). Aj tak diky za rady, vyskusam aspon pomenit tie konektory.
gammaray
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa gammaray »

Skus inu vetvu na zdroji (haluz ja viem ale skus). Pripadne zmenit napalovaci program a skusit vypalit v inom.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
wampyr
Nový používateľ
Nový používateľ

No skusil som to na inom pocitaci (vsetko rovnake len ina doska) a zmenil napalovaci program z Nero6 na CD Burner XP a ide to uplne v pohode. Este to skusim dat do toho stareho a zmenit tu vetvu, ci to pomoze.
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zachary »

a co tak aktualizovat napalovaci soft? nero6 je uz dost stary..
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG
wampyr
Nový používateľ
Nový používateľ

u neho to robi aj na Nero6,7 aj cd burner xp a aj ashampoo (boh vie co) a u mna to ide so vsetkymi
Dan.
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 22. Júl, 2009, 16:09

Príspevok od používateľa Dan. »

Chcel som pôvodne založiť rovnakú tému až som sa prebrowsoval k tejto. Ja mám vyše 2 roky PLEXTOR PX-755A. Rovnaká chyba - kalibrácia napájania. Čítanie ale úplne bezproblémové zo všetkých druhov DVD/CD. Podozrieval som zdroj, dosku, firmware, dátový kábel.

Preto som skúšal:
- flash firmware (výsledok: úspešne, mechanika znova istý čas pálila :? , ako je to možné, netuším)
- výmena dátového 60 žilového kábla za iný (výsledok: úspešný, znova iba na istý čas)
- výmena dátového kábla zo 60 žilového na 40 (výsledok: úspešne, mechanika znova istý čas pálila :? )
- napájanie zapojené z inej vetvy zdroja (nepomohlo)
- iný soft (detto)

Zdroj: Thermaltake Toughpower 600W
MB: ASUS P5WDG2 WS Pro

Na zdroji mám dva SATA disky, okrem nich bežné záležitosti...

Keďže záhadne mechanika začala páliť, ale po istom čase znova prestala, akosi som to pripisoval prirodzenému opotrebovaniu. Skúška na inom PC, výsledok: bezproblémový chod. :furious2:

Celkový výsledok: WHO KNOWS?!

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"