Divne mrznutie hdd

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Divne mrznutie hdd

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Disk mi akoby zamrzne,naposledy na 5 minut...prestane pracovat,ziadny zvuk..system ale ide,mys sa hybe,dokonca sa aj otvaraju vlastnosti programov v tray..proste to co je v pamati ide,ale co sa musi nacitat z disku nie...

Mam novu instalaciu visty,najnovsie ovladace.Robilo to uz od zaciatku ako mam pocitac,len v mensej miere.Najcastejsie to urobi ked disk pracuje na plno.Napr pri starte systemu,instalacii programov,kopirovani..ale hlavne pri kombinacii viac veci naraz.(Disk ma zapnuty rozsireny rezim,ale robilo to tusim aj bez)

Vdaka za napady..uz ma to zacina...
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: Divne mrznutie hdd

Príspevok od používateľa Snake »

pozri sa či nemáš disk nastavený na sleep (v power options)

.
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zachary »

+ prebehni ho softom Hard Disk Sentinel, HD Tune .. hlavne polozky smart a kontrolu disku - nieco podobne mi robil moj WD s bad sectormi
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Odpajanie disku je nastavene na nikdy,v hd tune je smart zaskrtnuty a test prebehol bez chyb
edit:teraz pisem zo zmrznuteho pc..pc zjavne zije ,ale harddisk nie...programy, okna co som dal spustit cakaju a po odmrznuti sa spustia vsetky naraz hmm..
edit2: zjavne sa mu neche 10 cakania je dost..restartujem :smutny:
edit3:vypol som rozsireny vykon disku v safa mode,lebo uz to nechcelo ani nabootovat..uvidim
abcd
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 20. Apr, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa abcd »

Tak mne presne toto teraz robil disk.malo by to byť vďaka funkcii S.M.A.R.T.snaží sa tí chranit disk aby sa úplne nezničil,bo ho máš asi zlý.ked som ju vypol,za pár dní sa zasekla hlava:(
Toshiba Satellite A200 1S6 (3GB RAM T7500 2,2 GHz 4MB L2)
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

je to skor nieco s doskou,po update biosu uz mi to neblbne tak casto..skoro vobec,raz za mesiac
Danix64
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Danix64 »

hmm a skúšal si nový windows? alebo napr. live cd nejakého linuxu a tam porobiť niečo s diskom?

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"