Virtualna pamat
Virtualna pamat
Ahojte,
mam 640GB disk ale win mi ukazuje len nieco okolo 600GB. Myslite, ze tych cca 40GB je sposobenych virtualnou pametou alebo restore pointami?
Vec druha je, prectal som si nejake veci tu na fore ako zrychlit Vistu(kde bolo spomenute aj vypnutie virt. pamate aj restore). Skusali ste niekto tieto veci v sedmicke?
mam 640GB disk ale win mi ukazuje len nieco okolo 600GB. Myslite, ze tych cca 40GB je sposobenych virtualnou pametou alebo restore pointami?
Vec druha je, prectal som si nejake veci tu na fore ako zrychlit Vistu(kde bolo spomenute aj vypnutie virt. pamate aj restore). Skusali ste niekto tieto veci v sedmicke?
Spoiler: ukázať
- Danix64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 12. Máj, 2008, 14:00
Re: Virtualna pamat
u pevných diskov sa kapacita udáva nie v 2^10 (1 kB sa nerovná 1024 B, ale 1000 B) čiže potom 640 GB je 640 000 000 000 B a to sa rovná 596,0464 GB čiže toto je reálna kapacita
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
To preto, lebo nieco zabere OS, a predajcovia vklude pisu, ze to ma 640GB, ale v skutocnosti to ma 640 miliard bajtov, nie bitov => cize to su ~priblizne take straty.
//EDIT: Pardon, uz to tu bolo povedane.
//EDIT: "Výrobcovia pevných diskov uvádzajú kapacitu v desiatkových jednotkách, takže to, čo je inzerované ako "30 GB" disk dokáže nahrať 30 × 109 bajtov, čo sa zhruba rovná 28×230 bajtom (t.j. 28 GiB). Toto použitie má dlhú tradíciu v inžinierskej praxi a pravdepodobne nebolo ovplyvnené marketingom. Je to tak preto, že nič na fyzickej štruktúre disku nie je prirodzene mocninou dvoch: počty platní, stôp a sektorov na stopu sú všetky plynulo premenné (hoci veľkosť individuálneho sektora je polovica kilobajtu alebo násobky).
Používatelia moderných PC samozrejme považujú RAM aj pevný disk za druhy pamäťového média a očakávajú, že sa ich kapacita bude merať rovnakým spôsobom. Operačné systémy zvyčajne oznamujú miesto na disku použitím binárnych jednotiek. Kupcovi "30 GB" pevného disku tak Microsoft Windows oznámi "28 GB" namiesto "30 GB" alebo 28 GiB."
//EDIT: Pardon, uz to tu bolo povedane.
//EDIT: "Výrobcovia pevných diskov uvádzajú kapacitu v desiatkových jednotkách, takže to, čo je inzerované ako "30 GB" disk dokáže nahrať 30 × 109 bajtov, čo sa zhruba rovná 28×230 bajtom (t.j. 28 GiB). Toto použitie má dlhú tradíciu v inžinierskej praxi a pravdepodobne nebolo ovplyvnené marketingom. Je to tak preto, že nič na fyzickej štruktúre disku nie je prirodzene mocninou dvoch: počty platní, stôp a sektorov na stopu sú všetky plynulo premenné (hoci veľkosť individuálneho sektora je polovica kilobajtu alebo násobky).
Používatelia moderných PC samozrejme považujú RAM aj pevný disk za druhy pamäťového média a očakávajú, že sa ich kapacita bude merať rovnakým spôsobom. Operačné systémy zvyčajne oznamujú miesto na disku použitím binárnych jednotiek. Kupcovi "30 GB" pevného disku tak Microsoft Windows oznámi "28 GB" namiesto "30 GB" alebo 28 GiB."
Naposledy upravil/-a Shatterhand v Št 28. Máj, 2009, 12:55, upravené celkom 2 krát.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Napísal si to za prvé zle (1 bajt = 8 bitov, teda máš to úplne zle) a za druhé neskoro
celé zle...Shatterhand napísal:To preto, lebo nieco zabere OS, a predajcovia vklude pisu, ze to ma 640GB, ale v skutocnosti to ma 640 miliard bitov, nie bajtov => cize to su ~priblizne take straty.
blackhawk: kde si čital ze pre zvysenie vykonu je treba vypnut page file?
.
Nepisal si to nahodou ty?
Ako to vidim teraz ma urcite chytis za nejake slovicko, ako napr., ze to nezvysi vykon, ale zrychli, alebo nieco podobne.
Som laik, tak to tak pls ber.
EDIT: ale budem rad ked mi to tu vysvetlis kde sa mylim a ako to v skutocnosti je. Dik.
Ako to vidim teraz ma urcite chytis za nejake slovicko, ako napr., ze to nezvysi vykon, ale zrychli, alebo nieco podobne.
Som laik, tak to tak pls ber.
EDIT: ale budem rad ked mi to tu vysvetlis kde sa mylim a ako to v skutocnosti je. Dik.
Ja som ho písal v súvislosti s následnou údržbou, a vôbec nie za účelom zrýchlenia OS, to s tým nič nemá (pokiaľ máš dostatok ram)
.
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Podla mna je pagefile davno prezitok, ktory je v systemoch Windows este zo starych cias, ked tej RAM naozaj nebol dostatok.
Samozrejme pri niektorych nasadeniach je to nevyhnutne... (aby ma zas S. neupismenkoval)
Samozrejme pri niektorych nasadeniach je to nevyhnutne... (aby ma zas S. neupismenkoval)
OK, diky sa vysvetlenie, a mate teda niekto tieto veci vypnute v sedmicke?
Martan to má vypnuté (tip), keďže sa len hrá , ja si to nemôžem dovoliť vypnúť, keďže nemám dosku čo zvládne 64GiB RAM ktorú by som nutne potreboval pri operáciach ktoré robím
.
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Ja si neviem predstavit co mi pri beznej praci/hraniu zozere tych 6GB cize tip je spravny, vypnute.
Aj ked som mal 4GB som to vypinal. Raz ked som omylom spustil 3 hry naraz tak mi OS chcel klaknut lebo nemal uz pamat.
Ako som pisal su pripady kedy PF je potrebny skor priam nevyhnutny, jedine co si viem predstavit su niake Virual masiny- aspon zo 5, plus niaka praca s videom/zvukom.
Aj ked som mal 4GB som to vypinal. Raz ked som omylom spustil 3 hry naraz tak mi OS chcel klaknut lebo nemal uz pamat.
Ako som pisal su pripady kedy PF je potrebny skor priam nevyhnutny, jedine co si viem predstavit su niake Virual masiny- aspon zo 5, plus niaka praca s videom/zvukom.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
stretli ste sa niekedy stym,ze ked prehodite pagefile na iny fyzicky disk,tak to trocha spomali otvanie programov co su po spusteni ?
cital som ze to ma naopak zrychlit system,co sa nehadam,je to aj logicke,len som spozoroval tento pre mna zvlastny ukaz
cital som ze to ma naopak zrychlit system,co sa nehadam,je to aj logicke,len som spozoroval tento pre mna zvlastny ukaz
Zdravím
neviete mi povedať, čo je to za virtuálnu pamät? vo windows ju mam vypnutú.
neviete mi povedať, čo je to za virtuálnu pamät? vo windows ju mam vypnutú.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.