4870X2 problem
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
4870X2 problem
Vlastnim tuto kartu od Sapphire. A niekedy sa mi stava ze pri hre(DX10 hry hlavne tie narocnejsie ale aj DX9 napr GTASA)/vizualizacii vo winampe/google earth proste padne a vypne sa obraz ale zvuk ide. Niekedy zamrzne cely PC rozmaze sa mi obraz alebo obraz zacne blikat. Zo zaciatku ked som ju dostal, tak blbla v 3DMarku Vantage(vynechavala textury alebo som videl len vodu v 1.teste). V 2D sa mi to nestava ani ked kukam Film. Taktnutu ju nemam a ked som skusal cez RivaTuner alebo CCC tak aj taktovana robila to iste. A ked som ju dvihol co i len o 10MHz navyse tak to uz pomaly ani hru nezapla (Hned v menu to seklo). Akonahle zamrzne tak do Winu sa mi uz nepodari dostat. Taketo haluzky robi len na Viste a Sevene. Na XPcku ide normalne. Neviete nahodou cim to je? Uz som poskusal drivre od 8.12-9.5 a stale to iste. Niekedy sice vydrzi aj dlhsie v hre( take 2mesiace bola normalna ) a teraz zase robi taketo blbosti. Co mam robit? Aj vam blbne obcas tato karta?CPU som otestoval co mam taktnute som ho mal asi 8hod v zatazi a bez chyby. Nebudu to nejake BIOS nastavenia?Raz som tuto kartu zical kamosovi a vravel ze mu isla celkom normalne a to mal zdroj len 550W. Inak predtym som mal ASUS Striker Extreme a ta karta to robila tiez. Aj kvoli tomu som vymenil dosku. Uz si fakt neviem dat rady. Kto vie co mam s PC alebo kartou nech sa ozve? (Zeby to bolo zdrojom?)
Spoiler: ukázať
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Re: 4870X2 problem
jo, tuto s fora. Ale jemu vraj isla normalne. Este ju mam v zaruke.
Spoiler: ukázať
ja by som hneď, pokiaľ sa dá, reklamoval
Radeon HD 4870 X2 je "citlivá" na napájanie a chladenie. Viem to aj z vlastnej skúsenosti, lebo testovací sample čo prišiel od bývalého redaktora mi robil po prvom štarte rovnaké problémy - musel som kartu očistiť, dať dole chladič, vymeniť pastu. Potom už išla normálne. Presnú príčinu však nepoznám...
Radeon HD 4870 X2 je "citlivá" na napájanie a chladenie. Viem to aj z vlastnej skúsenosti, lebo testovací sample čo prišiel od bývalého redaktora mi robil po prvom štarte rovnaké problémy - musel som kartu očistiť, dať dole chladič, vymeniť pastu. Potom už išla normálne. Presnú príčinu však nepoznám...
s pozdravom, crux.
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- mal som podobny problem s 4850 a riesenie bolo v povoleni (uvolneni a posunti o 2mm) zadneho plieska - branil dokonalemu zasunutie GK do PCIe slotu
- ale toto vyzera na RMA ako pisal crux
T.
- ale toto vyzera na RMA ako pisal crux
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent