Nazdar!
Vedel by niekto napísať stručný návod krok za krokom ako dostať inšalačku Windows XP (aj ine OS) na USB-čko?
Recovery CD1 a System CD sa dajú dať len na NAND flash module. Čo to znamená?
Moj konkrétny problém:
Dostal som ku Acer Aspire One A110 recovery disk, ale netbook nemá DVD mechaniku. Ďalší problém je že keď to CD dám do iného PC tak nespustí sa autorun, ako to poznáme z klasického XP.
Cieľom je to dostať na USB, aby som ho potom nabootoval v netbooku.
Skúsil som už všetky návody čo som našiel, ale vždy som narazil na neprekonateľný problém.
Je jedno video na youtube, kde z recovery CD urobil inštalačku na USB. Ale ja taku možnosť nemam a pritom je to ten istý netbook
Video je tu!
Prosím o pomoc!
Ako inštalovať OS z USB?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Ako inštalovať OS z USB?
Spoiler: ukázať
- Martan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Re: Ako inštalovať OS z USB?
Chces system z USB len nainstalovat alebo ho priamo nainstalovat na USB a bootovat odtial?
-
- Pokročilý používateľ
no System CD kde sa nachadza cely XP home dat na USB, kedze ten netbook nema CD/DVD mechaniku.
Ale kamen urazu je v tom, ze na tom CD nieje hlavny subor i386, ktory treba. Ale ked pustim boot z toho CD na inom PC tak normalne sa spusti recovery.
No neviem ako na to...
Ale kamen urazu je v tom, ze na tom CD nieje hlavny subor i386, ktory treba. Ale ked pustim boot z toho CD na inom PC tak normalne sa spusti recovery.
No neviem ako na to...
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Ja sa v tom moc nevyznam ale ked som naposledy testoval moblin, tak na ich stranke bol nejaky navod ako dat image na USB. Najdes ho TU a znie takto (mozno Ti to pomoze, prisposob si to)
Windows
There is a simple way to put the Moblin image on a USB drive.
1. Download the Win32DiskImager.exe program: https://launchpad.net/win32-image-writer/+download" onclick="window.open(this.href);return false; (zip file)
2. Unzip the file and extract the contents to a known directory
3. Run W32DiskImager.exe (screenshot)
4. Select the Moblin image file (.img)
5. Select the drive letter which corresponds to the USB key
6. Click the "Write" button to byte-copy the image to the USB drive.
-
- Pokročilý používateľ
Dakujem za navrhy.
2rottenkiwi ďakujem za link, ale zase som sa dostal do slepej ulicky, pri PEBuilder treba najst setupldr.bin na CD ale to tam nieje.
2panasonic650 Skusil som, vsetko prebehne normalne az ked to treba spustit tak sa to nespusti. Ani vo Windows, chce formatovat USB aby sa dalo otvorit. Evidentne to funguje len na Linux.
Vykaslem sa na to a dam tam daky Linux urceny pre netbooky. Asi Easy Peasy
2rottenkiwi ďakujem za link, ale zase som sa dostal do slepej ulicky, pri PEBuilder treba najst setupldr.bin na CD ale to tam nieje.
2panasonic650 Skusil som, vsetko prebehne normalne az ked to treba spustit tak sa to nespusti. Ani vo Windows, chce formatovat USB aby sa dalo otvorit. Evidentne to funguje len na Linux.
Vykaslem sa na to a dam tam daky Linux urceny pre netbooky. Asi Easy Peasy
- Jeremi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
ja som robil instalacku podla tohto navodu je to max easy kedze vsetko urobi program sam
http://www.poradna.fmg.sk/clanky/instal ... c-185.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.poradna.fmg.sk/clanky/instal ... c-185.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro
Jeremi napísal:ja som robil instalacku podla tohto navodu je to max easy kedze vsetko urobi program sam
Toto fakt facha???? Lebo podobnych navodov som presiel asi 15 a nic.
Ak budem mat cas, skusim
M
- Jeremi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
jj facha to a je to iba soft kde ty nemusis robit nic vsetko urobi sam od pripravy usb az po nakopirovanie suborov
Lenovo ThinkPad T420s