zdravim vas!
mam taku ,mozno trochu blbu otazku ... ale predsa ju sem polozim : mam staré autoradio zo starej skodovky... je to uplny srot ale funguje...no pokial viem ,musi v no mbyt zosilnovac...mna by zaujimalo kolko taky zosilnovac moze mat wattov a ci by sa dal rozumne vybrat a pouzit ako samostatny pred/zosilnovac na PC ... myslim ze som to napisal ako talian ,no snad to niekto pochopi..dakujem za pomoc
zosilnovac z autoradia ?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: zosilnovac z autoradia ?
wattov to bude mat tak do 20 cca...a pouzit by sa to dalo ak si to vies spravit. musis to vymontovat a dorobit k tomu napajaciu cast na 12V.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
hmm aj keby to malo 20W o com silne pochybujem tak to bude dost o nicom...
radsej poskladaj, alebo kup hotovy plosacik so zosilovacom... nieco ako TDA-cka v logitechoch alebo podobne je ich plno na 12V (ak myslis vyuzitie pomocou PC zdroja..) inak take stare radio... bude mat tak 5W na kanal pravdepodobne
radsej poskladaj, alebo kup hotovy plosacik so zosilovacom... nieco ako TDA-cka v logitechoch alebo podobne je ich plno na 12V (ak myslis vyuzitie pomocou PC zdroja..) inak take stare radio... bude mat tak 5W na kanal pravdepodobne
shiro napísal:wattov to bude mat tak do 20 cca...a pouzit by sa to dalo ak si to vies spravit. musis to vymontovat a dorobit k tomu napajaciu cast na 12V.
no takych 15 wattov by mi stacilo akurat ze neviem to vymontovat...nato by som potreboval nejaku radu kdo to uz robil ze co a ako ... napajacia cast uz nieje problem
Vacropoli: ja sa nehadam ze aky bude zvuk len to chcem skusit a spojazdnit .... len potrebujem nejaky navod ze co mam odtial odstranit
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
tak to by nemalo byt velmi zlozite... ked otvoris krabicu tak zbadas operaky prisrubovane na chladici... potom uz len do googla napises ako sa vola IO... a pozres schemu zapojenia... no a podla toho vyberes to co treba... mozno to bude aj na samostatnom oddiely dosky... co je celkom mozne... takze nebude treba hladat velmi
... o zvuku sa nehadam.... ale zasa otvarat 100 rocnu vec koli zosilovacu za 40korun je podla mna take na zvazenie... radsej poskladaj novy za polovicnu cenu, polovicnu namahu, a o polovicu lepsi zvuk
___
EDIT: nemyslel som iny plosak ale myslel som to tak ze to bude stacit odrezat od zvysku... ze by sa tam nemali pliest obvody po celej doske ale iba v okoli tych operakov
... o zvuku sa nehadam.... ale zasa otvarat 100 rocnu vec koli zosilovacu za 40korun je podla mna take na zvazenie... radsej poskladaj novy za polovicnu cenu, polovicnu namahu, a o polovicu lepsi zvuk
___
EDIT: nemyslel som iny plosak ale myslel som to tak ze to bude stacit odrezat od zvysku... ze by sa tam nemali pliest obvody po celej doske ale iba v okoli tych operakov
Naposledy upravil/-a stanomx v Št 16. Júl, 2009, 16:44, upravené celkom 1 krát.
ja zas pochybujem že by zosilňovač dávali samostatne, bude na rovnakej DPS ako celý zvyšok elektroniky rádia.
A výkon, ako už vacropoli napísal, zrejme okolo 5W/kanál
A výkon, ako už vacropoli napísal, zrejme okolo 5W/kanál
Spoiler: ukázať
Len aby tam nebol zosik s diskretnymi suciastkami. Ajked... vecsinou slo o tda 2005. Vykon asi jak zo zvukovky so vstavanim tda ckom.
ak je to fakt stare radio zo skodovky, tak tam cakaj TDA2003 bez operakov.. resp. iba koncovy stupen..
vykon tych 5-7.5W...
ak mozes tak si radsej v bazare kup nieco lepsie.. napr. aj tranzistorove..
vykon tych 5-7.5W...
ak mozes tak si radsej v bazare kup nieco lepsie.. napr. aj tranzistorove..