mam nasledovny problem. Na jednom starom PC (MB: MSI K8TM sc. 754, Athlon 64 3200+) sa mi pokazil disk. Este ide, ale ma velky pocet vadnych sektorov a nechce uz nabootovat. Preto som rozhodol kupit novy pevny disk a rozhodol som sa hned pre 2, kedze som ich chcel vyuzit ako ulozisko dat. Kupil som Samsung EcoGreen 500GB (tie su SATA2) a zaroven s nimi aj novy zdroj (Corsair CX400). Vsetko som zapojil a spustil, ale BIOS moje nove disky nevidel. Pozrel som nastavenia, ale vsetko vyzeralo byt nastavene v poriadku. Cize zistil som, ze mam s tym problem.
Disky su v poriadku v druhom (znacne modernejsom) PC idu oba v poriadku a scan v HD Tune neukazal ziadne poskodene sektory.
Vygooglil som, ze niektore dosky niesu spatne kompatibilne a preto treba na disku nastavit aby sa choval ako SATA1. Zo stranky samsungu som sa docital, ze to treba urobit softverovo. Aj som to spravil, ale stale nic.
Vyskusal som aj najnovsi BIOS na MB, nepomohlo.
Na nete som si vsimol niekolko threadov o podobnom probleme. Vsade radili pocas instalacie Win stlacit F6 pre ovladace. Nikomu to ale s pochopitelnych pricin nepomohlo.

Uz to zacinam vidiet beznadejne, ale este skusim tu. Nema niekto s tym skusenosti, ci to naozaj nepojde, alebo sa to nejakou fintou da urobit?
A este otazocka na zaver. Pomohol by mi radic SATA do PCI slotu? Ja predpokladam ze ano, ale nikdy som ziaden nemal...
Dakujem za akekolvek napady.