Mikrofón po pripojení nefunguje

Všetko o zvukových kartách, repro, problémoch ...
rados915

Mikrofón po pripojení nefunguje

Príspevok od používateľa rados915 »

Zdravím. Mám už dosť dlho jeden problém. Keď pripojím mikrofón (konkrétne tento headset) na vstup dozadu na bedni, tak mi nevyskočí vo Windowse žiadne okno ktoré by mi oznámilo pripojenie mikrofónu. Dávnejšie mi toto okno vyskočilo a ja som iba potvrdil pripojenie. To okno by ma ani tak moc neštvalo, problém je v tom, že ten jack vôbec nereaguje. Skúšal som tam pripojiť ešte jedny slúchadlá Genius a nič. Proste nefunguje. Jack na repráky resp. čisto len slúchadlá funguje bez problémov, ale pre mikrofón nie.

Tu je screen ako vyzerá to okno ktoré sa zobrazí po pripojení slúchadiel a malo by sa zobraziť aj pri mikrofóne, ale nezobrazí:

Obrázok

Ohľadom môjho PC:
Operačný systém: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3
Názov zákl. dosky: MSI K9N Neo v2/v3 (MS-7369) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, LAN)
Čipset zákl. dosky: nVIDIA nForce 560, AMD Hammer
Zvuková karta: Realtek ALC888/1200 @ nVIDIA MCP65 - High Definition Audio Controller

Windows mám čerstvo preinštalovaný. Ale tento problém mám už od minulého roka, snažil som sa to riešiť na jednom diskusnom fóre ale tam mi nepomohli, tak snáď tu. A vstupy mám len vzadu, vpredu žiadne, len na USB.

Díky moc
Používateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Re: Mikrofón po pripojení nefunguje

Príspevok od používateľa Gudas »

Tieto Realtek ovládacie panely sú absolútne úžasné :)
Skús tam pohľadať nejaký ovládací prvok na ktorý sa dá kliknúť (hľadaj nejaké grafické prvky, fakt netuším prečo to nedávajú do normálneho menu) a tuším to bude jedna z týchto volieb:

Obrázok

Ak sa ti dá, tiež samozrejme aktualizuj ovládače, ale to len mimo témy...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Návrat na "Zvuk a PC"