Rada pred zakrokom na HDD
Rada pred zakrokom na HDD
Moze mi niekto poradit akym sposobom mam sformatovat systemovy oddiel tak aby som po opetovnej instalacii OS mal aj najdalej pristup k datam na dalsich oddieloch? Vdaka
CPU: Intel C2D E8500, GPU: ASUS EAH 4850, MB: ASUS P5Q PRO, RAM: 4 GB KINGSTON, 1066 MHz po pretaktovani..., HDD: SAMSUNG Spin Point F1 HD73LJ, LCD: LG L226WU-PF, zdroj: Seasonic S12II-430HB Energy Plus Series 80 Plus,
Re: Rada pred zakrokom na HDD
Normálne, nič na tom nie je. Pri inštalácii systému (prepokladajme že Windows XP), dáš sformátovať systémový oddiel C:, samozrejme na súborový systém NTFS (pri Linuxových systémoch Ext2 resp. Ext3). Prebehne inštalácia a pri prvom boot-e by si mal aj ostatné oddiely disku vidieť.
Problém môže nastať jedine pri kombinácii Ext2/3 systémov s NTFS. Pokiaľ kombinuješ NTFS s NTFS resp. FAT32, pôjde to
Problém môže nastať jedine pri kombinácii Ext2/3 systémov s NTFS. Pokiaľ kombinuješ NTFS s NTFS resp. FAT32, pôjde to

Hmm, mal som 1 oddiel ext a 3 oddiely NTFS, na jednom z tych troch som mal OS, ten som sformatoval. K datam na ostatnych oddieloch som sa nedostal inac ako cez recovery progamy, ext oddiel sa vyparil... Tak preto sa pytam aby sa nestalo to co pred tym...teraz uz ext oddiel nemam. Ale v tedy ked som chcel po formatovani nainstalovat OS tak mi instalator nasiel iba jeden chybny oddiel, po povodnom OS...ten som musel uplne vymazat a opat sformatovat, inac sa OS nedal nainstalovat a nakoniec obnovit data s ostarnych oddielov cez tie recovery programy, ext sa mi obnovit nepodarilo. Ked nabootujem MPagic tak mi hlasy chybu 101-bad table.
Mam pocit ze teraz cast kapacity disku nemozem pouzivat, ako to cele dat dokopy?
Mam pocit ze teraz cast kapacity disku nemozem pouzivat, ako to cele dat dokopy?
CPU: Intel C2D E8500, GPU: ASUS EAH 4850, MB: ASUS P5Q PRO, RAM: 4 GB KINGSTON, 1066 MHz po pretaktovani..., HDD: SAMSUNG Spin Point F1 HD73LJ, LCD: LG L226WU-PF, zdroj: Seasonic S12II-430HB Energy Plus Series 80 Plus,
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
neviem co tam robis za blbosti, ale uz cca 7r mi to furt funguje stejne - nabootnem z instalacky winxp, format C, pokiracujem dalej a hotovo. ostatne particie su normalne pristupne po tom. rovnako aj vista a windows seven.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Ak máš skutočne poškodenú tabuľku, rýchlo všetko zálohuj, a modli sa aby kompletný Full Format vôbec pomohol...
určite pozálohovať a skúsil by som low level format, sú na to nástroje a opravuje to MBR