Zdar pani,
Mam problem s diskom..
Disk sa pri pripojeni k notebooku roztoci a v tray liste sa mi zobrazi ikona na odobratie hdd, ale to je vsetko.
Na disk nedokazem pristupit, ak je disk zapojeny pri starte win jednoducho nenabootuje a nedozazem ho ani sformatovat pri instalacii winu.
Nejde mi ani tak o data na nom, ale rad by som len vedel, ci sa da este nejak rozchodit. nevie mi tu niekto poradit prosiiim??
problem s ext. hdd WD Passport
Re: problem s ext. hdd WD Passport
skús napísať niečo viac.
ako dlho ho máš/používaš(aj keď to možno bude irelevantné), mal si ho prerozdelený na viac partícií?
kedy sa to stalo, pria akej príležitosti(pád WTC, a pod..), čo si vtedy s HDD robil, ak nič tak tvoja teória, kedy a prečo sa to mohlo stať.
ešte skús tento počítač>>pravým tlačidlom>>spravovať>>správa diskov, či ho tam neuvidíš
ako dlho ho máš/používaš(aj keď to možno bude irelevantné), mal si ho prerozdelený na viac partícií?
kedy sa to stalo, pria akej príležitosti(pád WTC, a pod..), čo si vtedy s HDD robil, ak nič tak tvoja teória, kedy a prečo sa to mohlo stať.
ešte skús tento počítač>>pravým tlačidlom>>spravovať>>správa diskov, či ho tam neuvidíš
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Co mas v sprave diskov ? Vidis tam svoj disk ? Dostanes sa tam cez Start>Ovladaci panely>Nastroje pro spravu>Sprava pocitace, Ulozna zarizeni>Sprava disku (sorry ak je nieco nespravne, prekladam to z EN verzie).
mam ho vyse roka, ale reklamacia neprichadza k uvahu vzhladom k tomu, ze nemam ani blok ani zarucny od neho.
nebol nijak rozdeleny, iba jedna particia. a stalo sa mi to vcera vecer, mal som ho na posteli, pocuval hudbu z neho a nahodou som do neho drgol a sup ho dolu na zem, ale to je iba 30cm, tak neviem ci to je dost na to aby mi odisiel na veky vekov.
A v tej sprave diskov ho nevidim, ale ak dam Tento pocitat-> vlastnosti-> hardware->sprava zariadeni, tak tam ho mam. tak teraz neviem
nebol nijak rozdeleny, iba jedna particia. a stalo sa mi to vcera vecer, mal som ho na posteli, pocuval hudbu z neho a nahodou som do neho drgol a sup ho dolu na zem, ale to je iba 30cm, tak neviem ci to je dost na to aby mi odisiel na veky vekov.
A v tej sprave diskov ho nevidim, ale ak dam Tento pocitat-> vlastnosti-> hardware->sprava zariadeni, tak tam ho mam. tak teraz neviem
-
- Moderátor
Skus ho rozobrat, mozno sa ti iba vysmykol SATA disk z kontaktov - dana "pritomnost" disku vo Windows totiz vyzera ako keby USB/SATA radic v externom boxe videlo, ale disk za nim uz nie.
disk som rozobral, odpojil od radica, znova zapojil, ale nepomohlo to
-
- Moderátor
Mozes ho este hodit priamo do PC, ak je to SATA disk, kedze by mal mat uplne identicke konektory ako normalny SATA konektor. Nasledne by si sa nan mohol pozriet ci ho system najde, a ked ano tak na jeho SMART data. Mozno je problem niekde inde ako priamo v disku (napriklad nejaky kablik z plosaku alebo nieco podobne. Proste prever funkcnost disku priamo v PC.
jedine ze by som ho dal do notebooku a skusil nan nainstalovat win, abo linux, lebo stolovu masinu mam zial bez sata.. alebo potom jedine skusit behnut zajtra znamemu ak na mna bude cas.
A na plosaku ziadny kablik nie je. a nevyzera byt ani prasknuty plosak a ani studeny spoj ta nevidim
<edit>
takze skusal som ten disk dat do notebooku kedze som nemal inu moznost.. notas mi ho sice videl, ze tam mam wd... ale ekd som tam vlozil ci uz live cd od ubuntu nedokaza lo mi ho ani len nacitat, alebo som chcel nainstalovat windows tak to proste neslo, nedostal som sa ani k samotnej instalacii, len cierna obrazovka na par minut...
</ edit>
A na plosaku ziadny kablik nie je. a nevyzera byt ani prasknuty plosak a ani studeny spoj ta nevidim
<edit>
takze skusal som ten disk dat do notebooku kedze som nemal inu moznost.. notas mi ho sice videl, ze tam mam wd... ale ekd som tam vlozil ci uz live cd od ubuntu nedokaza lo mi ho ani len nacitat, alebo som chcel nainstalovat windows tak to proste neslo, nedostal som sa ani k samotnej instalacii, len cierna obrazovka na par minut...
</ edit>