Neviditelna cast HDD
Neviditelna cast HDD
Mam tento NB ACER AS7738G-754G50MN. Je v nom HDD 500GB. Po prvotnom spusteni NB prebehla instalacka Vista Home Premium 32bit. Potom som pomocou nastroja vo Viste rozdelil HDD na C=300GB a E=160GB (D=DVDRW).
Ale problem je nasledovny.
Ta cast disku 160GB je po restarte neviditelna. Bola formatovana a bola do restartu v pohode pristupna. Po restarte nic. V spravcovi diskov je sice vidiet ze C=300GB a E=160Gb ale s tou 160GB castou sa neda nic robit. Nevidno ho v TENTO POCITAC ani v TotalCommanderi - tvari sa ako keby nebola.
Skuste poradit.
Ale problem je nasledovny.
Ta cast disku 160GB je po restarte neviditelna. Bola formatovana a bola do restartu v pohode pristupna. Po restarte nic. V spravcovi diskov je sice vidiet ze C=300GB a E=160Gb ale s tou 160GB castou sa neda nic robit. Nevidno ho v TENTO POCITAC ani v TotalCommanderi - tvari sa ako keby nebola.
Skuste poradit.
Spoiler: ukázať
- Jeremi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
Re: Neviditelna cast HDD
mas pri tom disku pridelene pismeno jednotky? popripade je naformatovana spravne na Fat32/NTFS
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro
Alebo sa skus pohrat s programom Partiton Magic, ja som si nejako zahadne cez to odpalil HDD tiez ho nebolo vidno a este zahadnejsie som ho vratil s5 a ani neviem ako. Len som na volaco poklikal...
// Aha PM tusim nejde na Vistu, ale existuju aj ine programy
// Aha PM tusim nejde na Vistu, ale existuju aj ine programy
Ak si pozries moj prispevok pisem tam ze je to E a bola naformatovana "rychle formatovanie NTFS".Jeremi napísal:mas pri tom disku pridelene pismeno jednotky? popripade je naformatovana spravne na Fat32/NTFS
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Quick format neodporucam davat...a kebyze znovu sformatujes cele HDD?
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
na partition magic kasli, windows vista ma na to v pohode nastroj... sa pozri ci tam nenajdes nahodou tych 160 GB ako unpartitioned space.. alebo ked najdes volume E:\ tak ho vymaz a znovu vytvor.
formatovat cely disk by nemalo byt nutne...
formatovat cely disk by nemalo byt nutne...
- Jeremi
- Používateľ
ok sorry
Ked je to v tom vistackom nastroji ok tak skus stiahnut Live CD Ubuntu je tam nastroj Gpart a formatnut to cez ten
Ked je to v tom vistackom nastroji ok tak skus stiahnut Live CD Ubuntu je tam nastroj Gpart a formatnut to cez ten
Lenovo ThinkPad T420s
Ale ja nechcem formatnut cely HDD. Ja som len potreboval rozdelit cely HDD=500GB na 2÷3 disky. Vista ma nastroj a ten mi to umoznil na 300+160. A problem je vyssie opisany. Je tam uz nainstalovana Vista oficial a nerad by som o nu prisiel.Jeremi napísal:ok sorry
- Jeremi
- Používateľ
ved ano ale tu 160gb cast nemas pristupnu to znamena ze to je asi zle naformatovane preto ti pisem aby si format urobil cez to LiveCD a ked sa tej prvej casti ani nedotknes tak o nu neprides samozrejme
Lenovo ThinkPad T420s
live cd znamena ze nic neinstalujes, linux sa nabootuje priamo z cd
Prave som cez Gparted naformatoval ten 160GB disk ale po opatovnom spusteni Vista mi ho opat neukazuje.valistar napísal:live cd znamena ze nic neinstalujes, linux sa nabootuje priamo z cd
Ak v spravcovi diskov (VISTA) kliknem nan pravym tlacidlom ma tam moznost len "POMOCNIK".
Este pise pri tom disku na spodku V poriadku (Konfiguracia zbernice EISA)
Ak kliknem na ten 300GB disk pravym nie je aktivna moznost ZVACSENIA disku t.j. myslel som ze zobere do uvahy aj tu 160GB.
Skuste poradit lebo neviem co s tym a nechcem preinstalovavat VISTU.
kriste pane, to čo sú za rady toto páni
Roman: zapni cmd, daj diskpart a hoď mi sem výpisy po jednotlivých príkazoch
list disk
(vyber disk prikazom sel disk # (# je cislo, spoznas podla velkosti tvojho HDD))
list part
a hoď mi odtial výpis
+ mi samozrejme hod screen z disk manageru (diskmgmt.msc do startu) tak aby bolo vsetko vidiet.
PS: čo si zatial čítam na nete, tak toto rozhodne nevyzerá dobre...pre teba.
list disk
(vyber disk prikazom sel disk # (# je cislo, spoznas podla velkosti tvojho HDD))
list part
a hoď mi odtial výpis
+ mi samozrejme hod screen z disk manageru (diskmgmt.msc do startu) tak aby bolo vsetko vidiet.
.
Noteboook je preinstalovany. Original instalacka je po smrti.Snake napísal:kriste pane, to čo sú za rady toto páni
list disk
list part
a hoď mi odtial výpis
Je tam nahodena VISTA ULTIMATE a vsetko ide v pohode.