Toshiba U400-20T slaba vydrz baterie
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Toshiba U400-20T slaba vydrz baterie
Mam novy notebook cca tyzden. Je na nom XP Pro vratane ovladacov, vsetko ide OK ale hneva ma nizka vydrz baterie, len cca 1:30-1:45 pri praci na nete cez wifi. Bateria bola uz 6x uplne vybita a nabita a nic sa nezmenilo. Navyse dva softiky (vid foto) pisu ze opotrebenie baterie je 20%. Je mozne ze sa to este po par nabitiach a vybitiach zlepsi alebo to je na reklamaciu? Co som sa docital tak ten notebook by mal pri praci na nete vydrzat cca 2:30, prehravanie DVD zhruba tiez. Je mi jasne ze asi nedosiahnem vyrobcom udavane 3 hodiny. Dakujem za pomoc.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Toshiba U400-20T slaba vydrz baterie
Ja by som tu bateriu asi reklamoval. Ved mas 75% kapacitu baterie (33966mWh z oficialnej kapacity 42458mWh). Teda samozrejme ak si ten notebook nekupil pouzity.
- Marek
- Používateľ
Notebook je novy. Na baterii je napisanych 40Wh. Tieto notebooky som kupil dva (jeden sestre), zatial len jeden ze zabehnuty, na druhy som len stihol hodit XP a battery bar aj na nom pise 20% opotrebenie ale realnu vydrz som este neskusal, tam ani bateria este nie je naformatovana.
- Marek
- Používateľ
Akurat kukam, opotrebenie baterie kleslo z 20% na 4%, cize kapacita je teraz 44000mWh. Prave testujem vydrz pri browsovani na nete tak som zvedavy.
Akym sposobom treba formatovat bateriu na NB? Ja som ju klasicky nechal do plna nabit a vybit uz 10x. Treba to nehavat na nabijacke prve razy celu noc napriklad? Alebo staci po plne nabitie a potom odpojit? Pretoze opotrebenie dnes kleslo po tom ako bol celu noc na nabijacke, aj to len omylom som nevypol predlzovak.
EDIT: Hmm zaujimave. Po dalsom nabiti je totalna kapacita 41706mWh, opotrebenie 4% cize pouzitelna kapacita 40038mWh. Bateria naposledy vydrzala 1:47 a to som browsoval po nete a mal pusteny Winamp.
Akym sposobom treba formatovat bateriu na NB? Ja som ju klasicky nechal do plna nabit a vybit uz 10x. Treba to nehavat na nabijacke prve razy celu noc napriklad? Alebo staci po plne nabitie a potom odpojit? Pretoze opotrebenie dnes kleslo po tom ako bol celu noc na nabijacke, aj to len omylom som nevypol predlzovak.
EDIT: Hmm zaujimave. Po dalsom nabiti je totalna kapacita 41706mWh, opotrebenie 4% cize pouzitelna kapacita 40038mWh. Bateria naposledy vydrzala 1:47 a to som browsoval po nete a mal pusteny Winamp.
- Marek
- Používateľ
No tak som vyreklamoval ten moj kusok. Dali mi novu bateriu na zaklade opotrebenia 20% (nie na zaklade slabej vydrze). Teraz je 0% a kapacita 47700mWh. Vydrz na wifine bola po 3 nabitiach 2:05 co sa mi zda stale malo. Este budem dalej testovat. Myslite ze by mohol byt rozdiel vo vydrzi baterie medzi XP SP3 a Vistou alebo Win7? Vsetky testy a recenzie sa robili pod Vistou kde vydrzal o kus viac. Podla testu v Computer 15-16 vydrzal na wifine az 3:30 ale to sa mi zda velmi prehnane, pri necinnosti az 3:50.
Druha ved je nabijanie. Aj stara aj nova bateria sa nabija 2:10hod a to stylom ze po 90% kapacity sa nabije za cca 1:10 a zvysnych 10% sa dobija dalsiu hodinu. Je to normalne? Tento jav je opat na oboch notebookoch.
Este skusim reklamovat aj ten sestrin na ktorom ma bateria len 4% opotrebenie ale predsa. Sak ten PC ma nieco cez mesiac a pol.
Druha ved je nabijanie. Aj stara aj nova bateria sa nabija 2:10hod a to stylom ze po 90% kapacity sa nabije za cca 1:10 a zvysnych 10% sa dobija dalsiu hodinu. Je to normalne? Tento jav je opat na oboch notebookoch.
Este skusim reklamovat aj ten sestrin na ktorom ma bateria len 4% opotrebenie ale predsa. Sak ten PC ma nieco cez mesiac a pol.