S akým vyhladzovaním hrán testovať grafické karty?
S akým vyhladzovaním hrán testovať grafické karty?
Niekto preferuje v hrách 2xMSAA, iný 4xMSAA a niekto 8xMSAA. Preto nemusia každého zaujímať výsledky testov grafických kariet, napr. s 8xMSAA. Z tohto dôvodu by som chcel "zefektívniť" testovanie a testovať len s nastaveniami, ktoré zaujímajú väčšinu našich čitateľov. Chcel by som preto Vás, našich čitateľov (pc.sk) požiadať o vyjadrenie Vášho názoru, pomocou hlasovania. S akým MSAA (vyhladzovaním hrán) mám testovať grafické karty v recenziách? V nasledujúcej téme tiež môžete svoje hlasovanie odôvodniť.
Ďakujem
Ďakujem
s pozdravom, crux.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: S akým vyhladzovaním hrán testovať grafické karty?
mne je to fuk
vždy hrám s max nastavením čo daná hra dovoľuje resp aby bolo rozumné FPS (tak 30+)
p.s. kedže nie som nadčlovek tak 30+ mi fakt stačí
vždy hrám s max nastavením čo daná hra dovoľuje resp aby bolo rozumné FPS (tak 30+)
p.s. kedže nie som nadčlovek tak 30+ mi fakt stačí
Spoiler: ukázať
Keď sa nejakým nedopatrním hrám, a zapínam AA, tak 4x. 2x neriešim vôbec a 8x mi už väčšinou zhodí kus z výkonu.
1, Ak to graficka karta zvlada, tak nevidim jeden rozumny dovod preco netestovat s 8xMSAA. Vacsina dnesnych hier, ak zoberieme asi najpouzivanejsie rozlisenie medzi uzivatelmi 1680x1050 a novy HW, je na takomto nastaveni hratelna.
2. Dalej vysledky (vacsina bez AA), ako 120 ci 180fps, ktore v su testoch, najviac skresluju vykon jednotlivych kariet. Pricom si kazdy radsej dopraje kvalitnejsi obraz, na ukor par fps. Nehovorim o CS, atd.
Pri narocnejsich hrach (Crysis, Stalker...) bez CF ci SLI, by som ostal na 4xMSAA.
2. Dalej vysledky (vacsina bez AA), ako 120 ci 180fps, ktore v su testoch, najviac skresluju vykon jednotlivych kariet. Pricom si kazdy radsej dopraje kvalitnejsi obraz, na ukor par fps. Nehovorim o CS, atd.
Pri narocnejsich hrach (Crysis, Stalker...) bez CF ci SLI, by som ostal na 4xMSAA.
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- mna zaujma 4xMSAA
- 8 je zbitovny luxus...
- 8 je zbitovny luxus...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
suhlas s tomanom
podla mna je rozdiel medzi 4x a 8x MSAA moc maly na to, ako to zhodi fps
podla mna je rozdiel medzi 4x a 8x MSAA moc maly na to, ako to zhodi fps
Toman preco "luxus"?? To budeme testovat hry na najnizsich detailoch? Pripadne DX11 hry na novom HW bez zapnutych novych feature, lebo to je luxus?? Doba ide dopredu, tak nechapem preco, by sme sa nemohli pohnut vpred aj s vyssim AA. Alebo rovno ostanme s testovanim na rozliseni 1024x768.
Maly rozdiel mozno pre teba, ale je to subjektivne. Kazdy to moze vnimat inak. Dost zalezi na pouzitom monitore.valistar napísal:podla mna je rozdiel medzi 4x a 8x MSAA moc maly na to, ako to zhodi fps
V kazdom pripade 8xAA treba, aj ked benchmark ukaze nehratelne hodnoty, ide o posudenie vykonu kariet... 2xAA je takmer nepostrehnutelny, to uz razdej hned 4xAA.
Skorej by som zaviedol testovanie v rozliseni 1680x1050, 4xAA a 8xAA, setko samozrejme s 16xAF
Skorej by som zaviedol testovanie v rozliseni 1680x1050, 4xAA a 8xAA, setko samozrejme s 16xAF
|MB| MSI B450I Gaming Plus |CPU| AMD Ryzen 5 5600G |CPU's Cooler| AIO 140mm
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
|RAM| G-Skill 2x8GB DDR4 3200MHz Trident-Z |GPU| AMD Vega 7
|SSD| Intel 660p 1024GB M.2 NVMe |PSU| NZXT 650W 80Plus Gold |Case| NZXT H1 V1
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G603 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
4+8 nie je co riesit
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
v podstate áno, ale z časového hľadiska je najnáročnejšie (spolu s ďalšími kombináciami)
preto by som v budúcnosti najradšej testoval len s 8xMSAA alebo 4xMSAA
preto by som v budúcnosti najradšej testoval len s 8xMSAA alebo 4xMSAA
s pozdravom, crux.
grafické karty "ukážu" svoj výkon v rozlíšení yyyy x zzzz so 4xMSAA a aj s 8xMSAA, lebo scény v ktorých testujem sú limitované grafickou kartou + testujem s 3,8GHz Core i7. Pre viacerých ale skresľuje tento fakt menší prepad výkonu R600-RV790 s 8xMSAAx_x_x_x napísal:V kazdom pripade 8xAA treba, aj ked benchmark ukaze nehratelne hodnoty, ide o posudenie vykonu kariet...
s pozdravom, crux.
A prave aj koli tomuto by bolo naj 8+4, aby nebola ani jedna z nich zvyhodnena. Nechapem, ako sa moze brat mensi prepad pri vyssom MSAA ako skreslenie.
niekto si myslí, že v napr. 2560x1600 so 4xMSAA "neukáže" grafická karta svoj výkon, ale až keď sa zapne 8xMSAA, čo je ale hlúposť
s pozdravom, crux.
V takomto rozliseni mozes smelo ostat na 4xMSAA . Aspon u single kariet.
Crux nebolo by lepsie ak by si vypisal v akych rozliseniach testujes a s akymi kombinaciami MSAA, AF...?
Crux nebolo by lepsie ak by si vypisal v akych rozliseniach testujes a s akymi kombinaciami MSAA, AF...?
mne je jedno, ak sa vieme na ničom dohodnúť, nie som proti
kludne by som mohol testovať v 1680x1050 s 8xMSAA, 1920x1200 s 8xMSAA a v 2560x1600 so 4xMSAA - ak ide o jednočipovú grafiku, plus DMC4 odpadne v ďalších recenziách
16xAF beriem ako štandard, ktorý je vždy zapnutý
btw: na hlavnej stránke zmizla anketa kvôli mikronovinkám a tuto zase nehlasuje tak veľa ľudí
preto asi odstránim toto hlasovanie a skúsim dačo vymyslieť
kludne by som mohol testovať v 1680x1050 s 8xMSAA, 1920x1200 s 8xMSAA a v 2560x1600 so 4xMSAA - ak ide o jednočipovú grafiku, plus DMC4 odpadne v ďalších recenziách
16xAF beriem ako štandard, ktorý je vždy zapnutý
btw: na hlavnej stránke zmizla anketa kvôli mikronovinkám a tuto zase nehlasuje tak veľa ľudí
preto asi odstránim toto hlasovanie a skúsim dačo vymyslieť
s pozdravom, crux.