Vymazanie súborov z HDD

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Hacman
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 18. Feb, 2008, 14:00

Vymazanie súborov z HDD

Príspevok od používateľa Hacman »

Zdravím, potrebujem na disku vymazať nejaké položky v adresáry C:\$Extend\$RmMetadata\$TxfLog\. Problém je, že je to chránená oblasť disku kde nie je bežný prístup. S NTFS pluginom v TCM môžem tieto súbory zobraziť, ale nič viac. Nepozná niekto soft ktorý by to dokázal. Skúšal som niečo vygugliť, ale nič sa mi nepodarilo nájsť. Vďaka.
MB Asus P5Q Deluxe, CPU intel Q9550+Noctua NH-C12P, GPU MSI GeForce N260GTX CUDA T2D896MB OC PCX , RAM KINGSTON DDR2 4x 2GB 1066MHz KIT KHX8500D2K2/4G , HDD 2x SAMSUNG 750GB SATA2 32MB - HD753LJ + Samsung HD103SJ 1TB, Zdroj Fortron 700W Epsilon FX700-80, OS Win XP Professional x86 a Win7 x64 Ultimate
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: Vymazanie súborov z HDD

Príspevok od používateľa Snake »

a čo odtiaľ také súrne potrebuješ vymazať?

.
Attilka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Attilka »

v podpise ma HDD 2x SAMSUNG 750GB SATA2 32MB - HD753LJ a tam mu zavadzia nejaky 5kb log file ? ;) :laugh:
PE ES KO :
skus Hiren´s a odtial niektory FileManager,pravda z DOS ;)
:hysterical: Aj mne raz zavadzal SystemVolumeInformation,odvtedy si ho ani nevsimam,moze mat trebars aj 200Gb :hysterical:
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
Hacman
Nový používateľ
Nový používateľ

Attilka napísal:v podpise ma HDD 2x SAMSUNG 750GB SATA2 32MB - HD753LJ a tam mu zavadzia nejaky 5kb log file ? ;) :laugh:
PE ES KO :
skus Hiren´s a odtial niektory FileManager,pravda z DOS ;)
:hysterical: Aj mne raz zavadzal SystemVolumeInformation,odvtedy si ho ani nevsimam,moze mat trebars aj 200Gb :hysterical:
SystemVolumeInformation nie je problém vymazať, stačí nastaviť práva. Ja ho mažem vždy keď sa mi do neho niečo nasáčkuje, ale s $TxfLog to je iná káva.
MB Asus P5Q Deluxe, CPU intel Q9550+Noctua NH-C12P, GPU MSI GeForce N260GTX CUDA T2D896MB OC PCX , RAM KINGSTON DDR2 4x 2GB 1066MHz KIT KHX8500D2K2/4G , HDD 2x SAMSUNG 750GB SATA2 32MB - HD753LJ + Samsung HD103SJ 1TB, Zdroj Fortron 700W Epsilon FX700-80, OS Win XP Professional x86 a Win7 x64 Ultimate
pEpinko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Máj, 2008, 09:31

Príspevok od používateľa pEpinko »

Nechapem naco to chces vymazat (rovnako ako naco niekto potrebuje vymazat SystemVolumeInformation)...

Ale ak to naozaj potrebujes. Zober nejaky live linux co dokaze mountovat NTFS particie, nabootoj a vymaz. Mozno by sa dalo pouzit aj Ultimate boot CD.
Snake
VIP
VIP

a rovno sa môže rozlúčiť s Filesystémom ;) keď to urobí, on sa tam nemá čo hrabať, nemá mu tam čo vadiť, nemá to ani vidieť

.
pEpinko
Používateľ
Používateľ

To ano, ale ked potrebuje tak potrebuje :) .
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Ved ked potrebuje tak nech si vymaze aj $MFT, len nech sa potom necuduje ze na disku uz potom akosi nic nebude.
Hacman
Nový používateľ
Nový používateľ

To: Epinko
SystemVolumeInformation (nie adresár, ale súbory v ňom)je potrebné vymazať napr. ak tam máš vírus.... Pre mňa tam nieje nič dôležité preto ho aj mažem, lebo zaberá zbytočne miesto na disku. Linux som skúšal, tam takisto nieje k tomuto adresáru prístup
(myslim $TxfLog).

To: Snake
nerieš či tam mám niečo robiť alebo nie, ak si niečo pokafrem tak to bude môj problém, nie? Nemám obavu, že by som nejako poškodil filesystem a ak áno tak budem mať smolu.

To: fagusztin
písal som niekde, že chcem vymazať $MFT, tak načo takáto reakcia? Určite je dobré upozorniť, že nevhodným zásahom môže prísť k strate dát, ale nie takto ironicky.

Skúste si niekedy spustiť napr. RotkitRevealer a prídete na to, načo je niekedy dobré mať do tejto oblasti disku prístup.
Snake
VIP
VIP

nie je prístup pretože NTFS má striktne dané normy (ACLs) ktoré keď nedodržíš, tak sa na súborový systém nedostaneš. Fero reagoval preto tak, lebo mazať odtiaľ niečo je blbosť, čo ti hádže rootkit revealer?

.
pEpinko
Používateľ
Používateľ

Hacman napísal:To: Epinko
SystemVolumeInformation (nie adresár, ale súbory v ňom)je potrebné vymazať napr. ak tam máš vírus.... Pre mňa tam nieje nič dôležité preto ho aj mažem, lebo zaberá zbytočne miesto na disku. Linux som skúšal, tam takisto nieje k tomuto adresáru prístup
(myslim $TxfLog).
Nastavil si dobre prava na zapisovenia pri mountovani NTFS disku? Ak ano potom by to vymazat malo ist... (ak nie potom by som to osobne nemazal, ale ked prides na sposob ako to urobit tak sa podel) Este ma napadlo niekde som videl utilitu na hexaeditovanie obsahu disku, mozno by to mohlo pomoct (ale to je zaruceny sposob ako ten disk znefunkcnit).

Hacman napísal:Skúste si niekedy spustiť napr. RotkitRevealer a prídete na to, načo je niekedy dobré mať do tejto oblasti disku prístup.
Schvalne som ho spustil a jedine co mi tam nasiel boli subory s internetovej cache. Nic v SystemVolumeInfomation ani v inych nepristupnych priecinkoch.
Snake
VIP
VIP

This one? :-)
Obrázok

.
Attilka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Attilka »

Dnes najdes riesenie,ako to pokakat,a zajtra sa budes pytat,ako to napravit ? :good:
NB_1 OMEN by HP 17-an111nc Shadow Black
NB_2 Acer Aspire ES1-512-C2WN
MT Samsung Galaxy Note 10+ 512gb
Hacman
Nový používateľ
Nový používateľ

ak niekomu rootkirevealer nič nenájde tak môže byť rád. Mne však našiel a pytal som sa preto na nejaký soft, lebo sa mi moc nechce formátovať celý disk a znovu všetko preinštalovávať. Snake, ten screen je z nejakého hexa editoru, alebo čo je to za soft?

Už som to tu raz písal, že ak si na disku niečo pokafrem tak to bude môj problém. Tak už prestante s príspevkami typu viď. Attilka. Ak niekto nevie poradiť na daný dotaz, tak nech sem nepíše.
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

okej, tak si daj na ten adresar pravym, zvol vlastnosti a prevezmi si vlastnictvo a pridel pristupove prava. potom si maz co sa ti zapaci. ale potom ta tu nechcem vidiet revat, ze sa daco pobabralo. To sa ti tu snazia povedat. Ten rootkit moze byt plany poplach a nemusi sa dokazat vobec spustit, kedze pristup do toho adresara je kontrolovany vyhradne systemovymy sluzbami - aj ked je moznost ze sa tam dal prave preto a veselo si stade bezi, aby ho nebolo mozne tak lahko zrusit z hdd.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"