plazma Panasonic tx-p42x10y vs. 7600GS

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
quintes
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 14. Sep, 2009, 22:38

plazma Panasonic tx-p42x10y vs. 7600GS

Príspevok od používateľa quintes »

viem, ze ma poniektori mozno ukamenujete, no uz som v koncoch. tak dufam, ze mi poradite.
mam problem s plazmou panasonic tx-p42x10y.. teda, problem. kupil som 10m vga kablu, napojil do pc (graf.karta NVIDIA geforce 7600GS), ktora ma dva vystupy. VGA a DVI. vga chcem napojit na plazmu, kedze mam aj lcd s dvi vstupom. po napojeni oboch monitorov, mi lcd cez dvi vstup nejde vobec (nedetekuje ziaden signal).. budis, no cez vga vstup na plazme to vyzera otrasne (nejde ani o rozlisenie, ale skor mi vadi velmi nekvalitny obraz a blikanie), snazim sa skusat vsetky mozne nastavenia, no ide mi len 1024x768 pri frekvencii 72hz... a neviem, co mam dalej robit.som sklamany. este uvazujem ze kupim dvi to hdmi kabel, 10m, dufam ze mi ho v obchode vymenia, no ale ked mi nejde ani lcd monitor k pc cez dvi tak neviem...

za kazdu radu vopred dakujem,
p.s. kto by chcel poradit ohladom fotenia rad pomozem, nemozem vediet vsetko

EDIT Bikermotyl : zmena názvu do zrozumiteľna
MBG
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Aug, 2004, 14:00

Re: som uz zufaly...

Príspevok od používateľa MBG »

Ahoj,

no s kvalitou zobrazenia si ani nemohol čakať nič iné, žiadne zázraky, proste plazma nie je určená na pripojenie k PC. A to blikanie je spôsobené kvalitou, či skôr nekvalitou kábla. Skontroluj si, či kábel "neovplyvňujú" magnetické či elektrické polia - predlžovačka a podobne. 10 metrov VGA je už vskutku dosť na túto technológiu, preto tu máme DVI. A prečo ti nejde LCD monitor k PC cez DVI ?
quintes
Nový používateľ
Nový používateľ

no tak to faakt netusim... proste nejde, mal som zapojene iba lcd cez dvi kabel, a nic... neviem ci by som nemal skusit zapojit plazmu cez hdmi kabel k pc, no je to dost drahy kabel na experimenty. za dalsie, mozes mat pravdu s tym blikanim, no znizuje sa pri zvysovani frekvencie z grafickej karty, no dosiahnem len 72Hz, na sto ma nepusti, resp je len tma..a plazma je 100hz
quintes
Nový používateľ
Nový používateľ

takže, čo sa týka toho dvi káblu, ten idiot v košickej nemenovanej predajni sa ani neopýtal aký typ káblu chcem. Koľko pinový. Totižto je ich viacej. Určite viem o dvoch. Ani ho nenapadlo sa opýtať, či chcem 29pin alebo ten s menej pinmi. Samozrejme, áno, máme nech sa páči. Zajtra tam pôjdem a obijem mu ho o hlavu. To by som mal vyriešený problém s lcd monitorom. Čo sa týka tej plazmy, vrátim im aj ten vga kábel a zoberiem dvi/hdmi. Hoc aj doplatím. Ale predpokladám že čisto digitálny vstup je a bude lepší ako vga analog. Preto mi ani pc nerozoznalo či ide o nejakú formu lcd monitora, rovno buchlo neznámy crt monitor. no a dúfam že sa napraví aj to blikanie, lebo grafická asi zo seba nedostane 100hz. Nejaké vaše nápady?
quintes
Nový používateľ
Nový používateľ

Re: plazma Panasonic tx-p42x10y vs. 7600GS

kabel vymeneni v pohode, zakony su zakony...
obraz na ovela lepsej urovni cez dvi hdmi kabel.... az na to rozlisenie.... ak to dam na full hd tak je vsetko prilis male aj napriek snahe winodwsu o zvacsenie pisma a pod..
co sa tyka lcd obrazovky, nejde, odisla asi do muky.. iny lcd monitor funguje krasne, bezi aj lcd aj plazma...
takze asi reklamacia. neviem co mu je...
idem zistit ako sa este dostanem k zvuku cez hdmi, kedze mi to nejde

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"