nadpis hovori za vsetko.
zmenit ikonky za ine formatu .ico mi ide v pohode, na nete vsak stale nachadzam ikonky vo formate png (portable network graphics - asi kvoli moznosti transparentneho pozadia?) - avsak neviem ako ich aplikovat. je to mozne? ked ano tak je nejaky jednoduchy sposob alebo treba nejaky soft este instalovat (alebo su png ikonky na mac?). dik
Ako zmenit ikonky, format PNG?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Ako zmenit ikonky, format PNG?
ano PNG sa pouziva na transparentne pozadie, a tiez to ma tusim aj viac farieb ako ICO.
ikony si aplikujes podla toho do coho ich davas.
ikony si aplikujes podla toho do coho ich davas.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
ako do coho. chcem si zmenit ikonky na shortcutoch, napr mam priecinok s odkazmi na hry....
Na mac sú iné ikonky (.icns), nachádzaš ich tak preto, lebo v ICO súbore môžu byť rôzne veľkosti, vrátane transparencie (RGBA) ktoré nepodporuje <XP. Musíš si ich konvertnúť sam, je na to plugin do Ps (ten mám ja kúpeny, je to priamo od autorov ikon Windowsu)
.
ok, kuknem sa na to.. nazov pluginu mi vies kuknut?
http://iconfactory.com/software/iconbuilder_xp" onclick="window.open(this.href);return false;
.
vdaka, nakoniec som to zrobil cez paint.net + ico plugin - teda rychla free metoda. do PS som ten ico format nevedel dostat