Zdravim vsetkych overclockerov,
Dufam za pisem do spravnej sekcie. Moje zelezo trpi nasledujucim problemom. Deje sa to iba v OC profile. Jednoducho vsetko taktnem na zelane hodnoty, Save and Exit a ide sa do okien. Dane nastavenia som samozrejme podrobil testom ako memtest86+, OCCT, LinX, 3DMark06 ale aj Vantage + samotne hranie hier ako Crysis a GTA IV. Vsetko by bolo v najsamlepsom poriadku pretoze pocas testov sa nedialo absolutne nic zvlastne, system je stabilny...ziadne mrznutie ani nic podobne ma konecne po dlhej dobe ladenia necakalo. Problem nastava az ked potrebujem PC restartnut napriklad po aktualizacii systemu alebo po preinstalovani ovladacov. Ulozenie, odhlasenie a vypnutie systemu prebehne v poriadku, no akonahle ma dojst ku POSTu po restarte tak sa jednoducho neudeje nic. Bud ostane cierna obrazovka (vsetko sa inac toci a blika dalej) alebo sa PC samo vypne po 2 az 3 sekundach zase samo zapne a opat cierna obrazovka. Jedine co pri tomto probleme pomaha je natvrdo to vypnut podrzanim tlacidla Power, potom musim vypnut vypinac na zdroji, este parkrat pomackat Power on na uvolennie zbytkovej energie, pockat par sekund, zapnut zdroj a zas potom vsetko korektne nabehne tak ako ma. Problem nastava aj ked naprikad PC vypnem a pridem po par hodinach spat a chcem ho zapnut tak nic. Zase musim opakovat to vypnutie zdroja atd. Moje OC nastavenie v BIOSE: FSB=425, nasobic=9,5, STRAP=333 (Pri strape 400 a tomto FSB nemam moznost navolit frekvenciu RAMiek bliziacu sa k 1066MHz, pri STRAPE 333=1021MHz RAM a pri Strape 400=850MHz RAM, pokial spravne viem tak pri takomto FSB a Strape by mal pracovat NB na nieco 1660 MHz, co by mal teoriticky este zvladat so zvyenim napatim), casovanie RAM 5-5-5-15, tRFC=60, Performance Level=8, vCPU=1,287, CPU PLL=1,54, FSB Termination=1,12, vRAM=2,1, vNB=1,28, vSB=1,1, vPCIE SATA=1,50. Dalej tie setriace funkcie su vsetky vypnute + tie ostatne moznosti mam nasledovne:DRAM Staic Read Control=Disabled, DRAM Read Training=Disabled, Mem. OC Charger=Enabled, AI Clock Twister=AUTO, Load-Line=Enabled, CPU Spread Spectrum=Disabled, PCIE Spread=Disabled, CPU & NB Skew=both 400ps. Ako som uz spominal su to nastavenia stabilne pretoze vsetkymi testmi som presiel v poriadku, takze si myslim ze nema zmysel skusat zapinat a vypinat nejake veci, ale ak ma niekto iny nazor tak v poriadku, sem s nim. Skusal som aj iny BIOS (novy aj stari dokonca aj modded BIOSY) a stale to robi. Pokial nepotrebujem restart PC tak je vsetko v poriadku ale ak fakt potrebujem vypnut alebo z restartovat tak mi tlak stupa nehorazne vysoko. Vie prosim niekto z Vas v com by mohla byt potencialna pricina ? Za pomoc vopred dakujem.
OC profil = nenabehnutie PC po restarte
OC profil = nenabehnutie PC po restarte
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 3800XT@4,2GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: Gigabyte Aorus GeForce 1080 Ti 11GB, SSD1: Samsung 960 PRO 512GB, SSD2: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound card: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Streacom BC1, Keyboard: Cooler Master MK750 Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Headphones: B&O Beoplay H95, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver
Re: OC profil = nenabehnutie PC po restarte
Presne tak isto sa spravala jedna moja doska (AMD). Najskor som restart riesil sposobom: win-vypnut, 15-30s pauza a tl. power, potom vypnutie 230V zdroja, nakoniec zurive zapinanie a vypinanie zdroja sucasne s tl. power.
Najskor to robilo len pri OC, potom aj na default a po cca mesiaci to nabehlo posledny krat. Doska sla na RMA, este predtym som skusil druhy zdroj, grafu...
Myslim, ze aj tebe odchadza doska, zdroj mas slusny a symptomy absolutne rovnake.
Najskor to robilo len pri OC, potom aj na default a po cca mesiaci to nabehlo posledny krat. Doska sla na RMA, este predtym som skusil druhy zdroj, grafu...
Myslim, ze aj tebe odchadza doska, zdroj mas slusny a symptomy absolutne rovnake.
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
moj skromny nazor je ze az take stabilne to nebude
zniz takty
a ak nepomoze skus preinstalovat win
ja mam problem ked vytaktim zostavu tak mi po starte a nebehnuti win zahlasi ze mozem odoslat problem zvukovej karty do centraly a pod
pritom zvuk je ok
resp skus najprv prehodit win uz na nataktovanej kasni a uvidis
tipoval by som tak pol na pol
zniz takty
a ak nepomoze skus preinstalovat win
ja mam problem ked vytaktim zostavu tak mi po starte a nebehnuti win zahlasi ze mozem odoslat problem zvukovej karty do centraly a pod
pritom zvuk je ok
resp skus najprv prehodit win uz na nataktovanej kasni a uvidis
tipoval by som tak pol na pol
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Co to ma spolocne s winom, ze mu ani nepostne komp. Nenacita ani bios...lezgy napísal:..ak nepomoze skus preinstalovat win
Keby to mal nataktene na hrane stability, tak mu to v niektorom teste spadne, alebo raz za cas zblbne win, alebo nejaka aplikacia. Nic take sa nedeje a podla vymenovanych testov mam dojem, ze masinu prevetral riadne.
Moze skusit odpojit disk a aj tak pravdepodobne nebootne, ak nie je chyba v zdroji.
Mozno skusit, len jemne pridat vsetky napatia a ak to nepomoze, tak je to chyba HW. Doska, grafika, alebo zdroj.
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
ja mam problem ked vytaktim zostavu tak mi po starte a nebehnuti win zahlasi ze mozem odoslat problem zvukovej karty do
no lebo ja som maval presne tie iste problemy a po reinstale ostal iba tento jeden
ostatne zmizli
takisto mi zle butoval a pod
no lebo ja som maval presne tie iste problemy a po reinstale ostal iba tento jeden
ostatne zmizli
takisto mi zle butoval a pod
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
sorry ze az tak neskoro pisem ale nikto nereagoval hned tak som akosi zabudol sledovat reakcie ..... vyriesil som to tym ze posledna moja stabilna frekvencia bola 4,1 GHz...tak som flashol BIOS na nejaky unofficial modnuty BIOS ktory mi bol odporuceny pre moju dosku a znizil som takt na 3,8 GHZ aj nejake drobne a uz to fici ako to ma...myslim ze tych cca 200-300 MHz hore dole nie je nijako extra podstatnych....
@AmOK....no ak si mal tie iste symptomy ako ja tak dufam ze mi nic neodide lebo osobne nemam rad sekciu s nazvom reklamacia , ale zatial to ide v poriadku tak dufam ze to aj tak ostane
dakujem vam za vase nazory...aspon viem co asi mozem cakat in future
@AmOK....no ak si mal tie iste symptomy ako ja tak dufam ze mi nic neodide lebo osobne nemam rad sekciu s nazvom reklamacia , ale zatial to ide v poriadku tak dufam ze to aj tak ostane
dakujem vam za vase nazory...aspon viem co asi mozem cakat in future
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 3800XT@4,2GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: Gigabyte Aorus GeForce 1080 Ti 11GB, SSD1: Samsung 960 PRO 512GB, SSD2: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound card: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Streacom BC1, Keyboard: Cooler Master MK750 Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Headphones: B&O Beoplay H95, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver