Phobus napísal:Chcem sa spytat ci sa oplati este dvihat ta frekvencia toho procesoru ?
Neviem s akym Vcore ides tych 3,5GHz, takze je tazko posudit teplotu, chladic mas ale dobry. Ci este zdvihat frekvenciu cpu, to musis vediet ty, ak chces vyssi vykon a cpu to zvladne, tak preco nie. 3,5GHz je pri tychto cpu bezny priemer.
Neznama je tvoje Vcore..
S tymi ramkami som sa trochu sekol, sorry, prehliadol som, ze su to DDRIII.. 1080MHZ je malo, to treba zdvihnut.
Skus s podtaktovanym cpu, kolko daju s tym ostrym casovanim maximalne a stabilne a aj pri 6-6-6-20. Vykon pamatoveho systemu otestuj ako napisal jozefr (sandra, everest) a vyberies si to, co bude vykonnejsie.
Este ohladom teploty by ma zaujimalo, kolko °C mas v idle, ked das cpu na 1GHz/0,9V napriklad. Lebo zatial vsetky PII, co som mal ukazovali cca o 14°C menej ako mali realne jadra. Tych tvojich 38°C + 14 = 52°C, by na 3,5GHz aj sedelo.
Ak mas moznost nejakym teplomerom zmerat teplotu vzduchu v case, tak by teplota cpu mala byt pri tej frequencii a napati, co som napisal vyssia minimalne o 10°C.
Vela stastia pri ladeni, ja sa trapim s Mushkin 1066MHz, nejako si nerozumeju s mojou Gigabyte MA790X-UD3P, preto neskor odpovedam.