poradte čo je lepšie.či matný alebo lesklý moňas.+ aj - obýdvoch.
Ďakujem
Lesklý vs matný ?
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Re: Lesklý vs matný ?
- premna je jednoznacne lepsi matny...
- na lesklom je utrpenie pracovat v slnecny den alebo v miestnosti s lampami - vsetko svetlo sa ti odraza do oci....
- na lesklom je utrpenie pracovat v slnecny den alebo v miestnosti s lampami - vsetko svetlo sa ti odraza do oci....
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
lesklý je utrpenie..nechci mať za sebou okno...
resp. hocikde, odráža sa všetko ukrutne
resp. hocikde, odráža sa všetko ukrutne
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
ok takže podla vecí čo som našiel na nete tak je lesklý fakt kravina.ok ďakujem za pomoc
Ono by nebol ani leskly display taky zly, kebyze tam davaju dobre antireflexne filtre, ktore mozno nedavaju kvoli samotnemu LCD - polarizacia? . Mam doma CRT staru "gulu" a ta sa leskne kedze ma na povrchu ciste sklo. Dalej mam CRT s antireflexnym filtrom a dokonca ak na obrazovku priamo svieti slnko je citatelny (pripadne zapnem LightFrame a je to v pohode - Philips 109B5). Ale co sa tyka LCD urcite matny - aj ked nema take presytene farby. V skole mam matne LCD a je to na nezaplatenie - no aj tak ma z neho bolia oci behom chvilky .
Inak trochu OT: rozmyslal som ze ten CRT monitor nahradim LCDkom ale nevyhody su jasne: Dobre LCD ma rovnaku alebo aj vacsiu spotrebu ako 19" CRT monitor so 75W spotrebou , farby budu urcite zle pokial sa nekupi IPS panel + kalibracia, nemoznost menit rozlisenie bez toho aby sa drasticky znizila kvalita obrazu = donutenie hrat vsetky hry na nativnom rozliseni = silny zdroj + zrava grafika (ATI 4870 a lepsie). Vyhody LCD - lepsie ale ani zdaleka idealne pre oci a negeneruje Rongenove ziarenie ako CRT xD.
Daj si pozor na pistanie zdroja LCD - zalezi dost od kusu aky mas, ale aj od typu vyrobku
Inak trochu OT: rozmyslal som ze ten CRT monitor nahradim LCDkom ale nevyhody su jasne: Dobre LCD ma rovnaku alebo aj vacsiu spotrebu ako 19" CRT monitor so 75W spotrebou , farby budu urcite zle pokial sa nekupi IPS panel + kalibracia, nemoznost menit rozlisenie bez toho aby sa drasticky znizila kvalita obrazu = donutenie hrat vsetky hry na nativnom rozliseni = silny zdroj + zrava grafika (ATI 4870 a lepsie). Vyhody LCD - lepsie ale ani zdaleka idealne pre oci a negeneruje Rongenove ziarenie ako CRT xD.
Daj si pozor na pistanie zdroja LCD - zalezi dost od kusu aky mas, ale aj od typu vyrobku
Spoiler: ukázať