Oprava raid 0

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
ucho1212
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 28. Nov, 2005, 20:00

Oprava raid 0

Príspevok od používateľa ucho1212 »

Zdravim po 2 rokoch sa mi pokazil moj RAID 0 v intel matrix storage mi jeden HW disk ukazuje ze error occupierd. Pri zapinani win 7 sa mi nikedy pc aj zasekne neviete ako by sa to dalo repairnut . Program nejaky . Mam ľ HW disky samsung 322HJ z ktorych je druhy zly. Mam raid 0 100Gb system 480 zvysok. Dakujem sa kazdu radu.
Snake
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00

Re: Oprava raid 0

Príspevok od používateľa Snake »

R-Studio

.
ucho1212
Nový používateľ
Nový používateľ

dakujem vyskusam a napisem co a jak ...
tyto sa daju kontrolovat iba SW disky nedal by sa skontrolovat nejak jeden z tych mojich HW diskou len?
pre R studio som vyuzitie nenasiel po scane mi wyhlasi ze ho mam skontrolovat na consistence ...co to je? ako ?

program mi vyhlasi ..chceck RAID for consistence ..ako ? mam ga-P35.... a tam mam rovno raid ...intelacky sa mi zda
ucho1212
Nový používateľ
Nový používateľ

prosim tusi niekdo ako zapnut consistency chceck :help:
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Toto je presne riziko RAID0 - odide jeden disk a z dat mas :shit: .
ucho1212
Nový používateľ
Nový používateľ

ano to som vedel . Ale ja som na tom pc a on normalne ide ...len niekedy sa proste sekne pri starte to sa moze stat aj pri normalnom disku ja len..system hlasi ze mam chcek for consistency ale neviem co to je a ako.chckdsk chybu nenajde a R studiu pise hento ale skontrolovat sa to tam neda.
Klaboor
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 26. Máj, 2008, 13:10

Príspevok od používateľa Klaboor »

mam presne ten isty problem ze jedne z diskov v RAID0 hlasi Error Ocurred ale system bezi normalne. Kvoli tomu riesim kupu externeho disku aby som si zalohoval vsetko potrebne lebo co ak........Potom zrusim raid pole, nahodim system normalne bez raidu a urobim zopar testov pri obidvoch diskoch a potom sa uvidi co dalej....Dufam ze to nebude nic zavazne.
MB: Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5, CPU: AMD Ryzen 7 3800XT@4,2GHz, RAM: 2x32GB G.SKILL RipJaws V 3200MHz, VGA: Gigabyte Aorus GeForce 1080 Ti 11GB, SSD1: Samsung 960 PRO 512GB, SSD2: Samsung 870 QVO 1TB, PSU: EVGA Supernova G2 750W, Sound card: Steinberg UR12, CPU Cooler: Noctua NH-D15 SE-AM4, Case: Streacom BC1, Keyboard: Cooler Master MK750 Brown, Mouse: Razer Deathadder V2, Headphones: B&O Beoplay H95, Mic: Rode NT1-A, Camera: GoPro 4 Silver

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"