taktovanie X3 710 (prip. non-BE procesory) pod Win 7 x64

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

taktovanie X3 710 (prip. non-BE procesory) pod Win 7 x64

Príspevok od používateľa Papek »

s prichodom noveho Win na moj PC sa dali ocakavat nove problemy... a prisli

pri taktovani AMD procesorov s nizsim nasobicom je znamou brzdou frekvencia NB, ta byva stropom okolo 2400 - 2600 MHz a je napevno previazana so zakladnou frekvenciou CPU a ma nasobic 10 (pri Phenom I to bolo tusim v niektorych pripadoch 8 a 9) a tu je zakladny problem pri niektorych doskach (AM2 na 100%, cast AM2+ tiez)

pri pokuse o pretaktovanie mi podla ocakavani zacali problemy, pri takte CPU 260*13, t.j. 3380 MHz pre CPU a 2600 MHz pre NB je este vsetko v poriadku, akonahle idem s taktom vyssie, nepomaha ani vyrazne zvysenie napatia na NB, skusal som az +0,15 V, co by malo byt vo vysledku 1,25 V a system zleti okolo 3 minut v LinX-e

predtym som to riesil cez WPCREDIT znizenim nasobica na 9 a taktoval som priamo vo Windows a fungovalo to v pohode, no pod Win 7 mi WPCREDIT spustit nedovoli a tak musim ist znovu cez BIOS, kde je toto obmedzenie a ani flash poslednej verzie BIOSu nepomohol a moznost znizit nasobic pre NB nepridal... neviete niekto dajaky iny sposob, ktory by toto riesil?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
1adad1
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19

Re: taktovanie X3 710 (prip. non-BE procesory) pod Win 7 x64

Príspevok od používateľa 1adad1 »

ja mam 720 a mam nastavene 1.47v pri 3500mhz takze si dal malo volataze
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

lenze ty mas BE - cize otvoreny nasobic a predpokladam, ze taktujes cez neho, takze tento problem s NB ti odpada, co sa tyka napatia na procesore, tak nepomoze ani 1.55 V
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa AmOK »

Papek_SVK napísal:...akonahle idem s taktom vyssie, nepomaha ani vyrazne zvysenie napatia na NB, skusal som az +0,15 V, co by malo byt vo vysledku 1,25 V...
1,25V pre cpu-NB je malo.
S dobrym chladenim (air) mozes ist az do 1,40-1,45V uplne bez obav. Akurat to viac zere a dost kuri.
CPU-NB Phenomu znesie aj 1,55V, ale to uz chce vodu. V zasade, tie iste volty, ako jadro znesie aj uncore. :)
+0,1V pridaj aj chipsetu.
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tohoto som sa presne bal... predpokladam, ze zakladne napatie CPU-NB je 1,1 V a doska mi dovoli pridat max. +150 mV, cize maximum na 1,25 V... zahadou mi vsak je, ze bez pridania napatia mi ide NB na 2600 MHz, ale ani o MHz navyse neda ani s pridanim napatia :(

Obrázok

inak som vychadzal povodne z tejto tabulky, co bola na EHW, akurat zase inde OBR pisal, ze bez pridania napatia CPU-NB dava tych 2400-2600 MHz, co je moj pripad, akurat ze to napatie tomu nic nerobi

takisto ani pridanie napatia NB na doske nicomu nepomaha, CPU som napatie vyhulakal az na 1,55 V a bez rozdielu, proste ten nasobic na NB dajako musim dostat o stupen dole, akurat neviem jak, kedze wpcredit mi pod win 7 nefici :smutny: ... kua ako ja teraz budem hrat gta

Návrat na "Procesory"