V poslednej dobe mi dost casto chodia SS s prosbou o tom ci onom z prostredia linuxu. Ak mate nejaky konkretny problem (nie liecit si mindraky) tak ho napiste tu. Dakujem
Pre klasicke PCI dial-up modemy plati, ze je treba spravne nainstalovat chipset od modemu (vacsinou je to luciant abo ako sa vola) tento by mal byt zahrnuty uz v kerneli 2.6.11 (teda ja ho v suse 10.0 mam)Skrat napísal: nazdar, vsimol som si, ze mas ako OS Linux, tak sa ta chcem spytat, ci si nemal problemy s najdenim modemu, teda ak pouzivas modem, pod tymto systemom. lebo aj ked som mal dial-up PCI modem, nevedel som rozbehat net na Knoppix-e a ani teraz ked mam USB aDSL modem to neviem rozbehat... alebo to je tym, ze to je nake ine jadro ako SUSE, co pouzivas ty? lebo by sa mi celkom pacilo niekedy pouzivat Linux teda hlavne koli netu... a nevies ako spravit dvojity system, napr XP+Linux? islo by to spravit, ked uz mam nainstalovany XP? diky moc!
USB modemy hlavne aDSL su hrozne. je potrebne kompilovat jadro, doinstalovat podporu pre USB, nahodit modem...no proste kovbojka...osobne odporucam hocijaky modem/router ale nech je ETHERNET/wi-fi s tymi nie su vobec ziadne problemy (plug&play)
DUALBOOT nie je problem. jednoducho pocas instalacie linuxu nainstalujes takzvany kernel loader a to bud: LILO (linux loader), alebo GRUB. tento kernel loader sa nainstaluje do MBR (oblast na zaciatku disku, ktora sa bootuje ako prva) a da ti na vyber medzi jednotlivymi OS. LILO nie je graficky a podla mna vyzera dost hnusne aj ked niekto ho pouziva celkom rad. GRUB naopak je pekne graficky a moj favorit. s vacsinou distier sa instaluje automaticky a sa menit zmenou v GRUB.conf alebo graficky napriklad cez YaST.
inak Knopix je live distribucia a nevravim ze je zla, ale na desktop ti odporucam skor Mandrivu 2006, opensuse 10.0, Ubutnu 5.10, Kubuntu 5.10 tie su najviac user friendly a najmesia pravdepodobnost ze si linux BFU pokasle cely pocitac