Chybny HDD?
Chybny HDD?
Ahojte. Zacal mi blbnut 500 GB HDD Seagate 7200.11. Nenacitavalo hry, zamrzalo to pri loadovani ulozenych pozicii. Hry boli instalovane na tento HDD. Zistil som, ze mi nejde precitat niektore fotky tiez z tohto HDD. Vacsinu z nich sa mi podarilo zachranit. Ziadne programy na zachranu dat nefungovali. Skusal som aj GetDataBack, co je asi jeden z najlepsich, ale stale nic. Tak som sa s tym zmieril a dal som formatovat. Vsetko v pohode naformatovalo. Ale ked som spustil HD Tune, aby som vyskusal prenosovu rychlost ( Mimochodom pred formatom mi vyhadzovalo Read Error! Test aborted.), tak sa stalo uplne to iste. Proste Read Error. A HDD je nanovo naformatovany, nic na nom nie je. Je to dovod na reklamaciu? Smart v HD Tune pise, ze ok. Tak teda fakt neviem. Najprv som myslel, ze to bude systemova chyba, ale ked to nejde ani po uplne novom naformatovani, tak teda uz neviem. Poradte, prosim. Dakujem
Spoiler: ukázať
Re: Chybny HDD?
rýchlo si flashni firmware, ani ho nezapínaj radšej, aký FW tam máš (nájdeš to na štítku) ?
.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
pre toto: http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... &sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale ja mam HDD kupovane v auguste 2008,teda nemoze byt vyrobeny v decembri 2008.
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
tak si to skontroluj podľa verzie firmware a označenia disku ..
Tak zadal som sériové číslo na túto stránku. Predtým som si ho zistil aplikáciou drive detect. A žiadný nový FW na tento HDD nie je.Teda nič. Ešte som skúsil aplikáciu SeaTools, lebo tá mi na bratovom PC s tým HDD ako tak šla, ale na mojom PC mi vypísalo pri pokuse nainštalovať ju túto chybu: Fatal Error. Instalation ended prematurely because of an error. Samozrejme viem, čo to znamená, len vám to tu píšem v plnom znení. Takže teraz fakt neviem. Systém mám dobrý. Nechápem, prečo mi to nechce ani nainštalovať. Asi na to nový FW nie je. Ale cez SeaTools na bratovom PC sa mi zdá, že našlo nový FW, len neviem, či na jeho HDD alebo na môj. Už nepamätám. Asi na jeho.
BTW výpis z toho DriveDetect-u: Model: ST3500320AS, Serial: 5QM256D7, Firmware: SD15
BTW výpis z toho DriveDetect-u: Model: ST3500320AS, Serial: 5QM256D7, Firmware: SD15
Takže dám to radšej do nového postu. Skúsil som ten chybný HDD odpojiť. A potom nainštalovať SeaTools s druhým HDD, na ktorom mám systém. Ten ide v pohode. Ale SeaTools sa stále nechce nainštalovať. Môže to byť tým, že mám už rozhádzaný systém? Ale veď som stále čistil registre, mám ESET NOD 32-ku, aj som ho teraz defragmentoval. Tak neviem, prečo to nechce aj po opdojení chybného HDD nainštalovať. To blbnutie HDD ale asi nebude chyba mojej Visty, lebo na bratovom PC s XP tento HDD tiež blbol. Tam sa mi podarilo v pohode nainštalovať SeaTools, ale keď som dal test čítania, tak sa opäť zasekol, respektíve zamrzol. Mám ho poslať na reklamačku? Dúfam, že aspoň dostanem nový HDD.
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
moj podobny problem spociva...este stale najprv v mojej lenivosti vymenit datovy kabel
skus ci to nahodou nezabere
robi mi takmer presne to iste
skus ci to nahodou nezabere
robi mi takmer presne to iste
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
Na bratovom PC som to skúšal s iným káblom. Tiež to blblo. Zajtra ho posielam na reklamačku.
EDIT: Keď si do PC zatiaľ dám ďalší HDD, na ktorom je Windows 7 RC (dakedy som na ňom skúšal sedmičku...), a bootovať dám z terajšieho, na ktorom mám Vistu, tak nebude mi pri boote vypisovať boot menu s dvoma systémami, že? Nechce sa mi potom odstraňovať ten 1 riadok, lebo to nechcem dobabrať, a v živote som to nerobil.
EDIT: Keď si do PC zatiaľ dám ďalší HDD, na ktorom je Windows 7 RC (dakedy som na ňom skúšal sedmičku...), a bootovať dám z terajšieho, na ktorom mám Vistu, tak nebude mi pri boote vypisovať boot menu s dvoma systémami, že? Nechce sa mi potom odstraňovať ten 1 riadok, lebo to nechcem dobabrať, a v živote som to nerobil.
BTW v čom je lepší AHCI mód oproti IDE módu. Myslím nastavenie v BIOSE.