ZLE ROZDELENY DISK V NB - POMOC

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
westwood
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 08. Feb, 2009, 18:39

ZLE ROZDELENY DISK V NB - POMOC

Príspevok od používateľa westwood »

Zdravím,
mám takýto problém s novým NB od HP ProBook 4510s.
Po prvom spustení sa automaticky nainštaloval Win 7 Premium + HP drivre a utility.
Potreboval som ale rozdeliť C na systém a vytvoriť D na dáta.
V programe EASEUS Partition Master som C zmenšil kolko som chcel.
Toto prebehlo OK.
Tak som získal zatial nevytvorený jednotku z ktorej som chcel mať to D na dáta.
Ale nastal problém keď spomenutý program nedokázal s týmto volným miestom absolútne nič urobiť.
Tak som dosť hlúpo bez naštudovania D vytvoril priamo cez správcu vo windowse.
Ale stalo sa to že win mi zmenil typ disku zo ZÁKLADNÉHO na DYNAMICKÝ !

Po reštarte mi windows nechcel nabehnúť ,ale toto som naštastie zachránil inštalačkou Win 7
a možnosťou opraviť.
Takže windows už fachá ale tá zmena ma štve a neviem či to tak mám nechať, či sa to vôbec dá
zmeniť.
Vraj tá zmena súvisí s počtom partícií, vraj nemôže byť viac ako 4.
No a v NB to je od výroby takto :
Skrytá: SYSTEM 300 MB NTFS Systémový
C: 280 GB Zavádzací
Skrytá: HP RECOVERY 15 GB NTFS
E: HP TOOLS 2 GB Fat 32

Takže prosím pomôžte čo s tým
Spoiler: ukázať
MB:GIGABYTE MA790X-UD4 - AMD 790X, CPU:AMD Phenom II X4 940,VGA:Sapphire Radeon Vapor-X HD 6870 1GB, RAM:PATRIOT 4GB DDR2 1066MHz Extreme Performance Viper Series,
HDD/SSD:Samsung 840 250gb EVO, WD Caviar Black 640GB, DVD-RW:LG GH22NS40, PSU:Enermax MODU82+ 525W, CASE:Fractal Design Define R2 Black Pearl + 2x NOCTUA NF-S12B
Používateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00

Re: ZLE ROZDELENY DISK V NB - POMOC

Príspevok od používateľa NemesiS »

sprostosť.
pôjde ti to pekne cez paragon partition manager...
nastavíš odkiaľ to má brať miesto, kde to má tú kapacitu vložiť a voila..
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω
westwood
Nový používateľ
Nový používateľ

no žiaľ nie je to sprostosť...
skúšal som aj program od PARAGONu ale nešlo to D proste v ničom vytvoriť.
Stale svietilo ako unallocated a všetky možnosti každeho programu boli neaktívne.
Takže som ho vytvoril vo windows ale s tým že mi zmenilo disk na DYNAMICKÝ.

Toto ale nechcem, chcem to vrátiť naspäť čo sa aj dá ale stratím všetky údaje.
Je to nový NB svoje tam nemám nič ale stratím aj tú HP RECOVERY 15 GB partíciu čo by bol prúser.
Potrebujem ju teda najskôr zazálohovať len neviem ako kedže programy ktoré mám navedia pracovať s dynamickým diskom.
MB:GIGABYTE MA790X-UD4 - AMD 790X, CPU:AMD Phenom II X4 940,VGA:Sapphire Radeon Vapor-X HD 6870 1GB, RAM:PATRIOT 4GB DDR2 1066MHz Extreme Performance Viper Series,
HDD/SSD:Samsung 840 250gb EVO, WD Caviar Black 640GB, DVD-RW:LG GH22NS40, PSU:Enermax MODU82+ 525W, CASE:Fractal Design Define R2 Black Pearl + 2x NOCTUA NF-S12B
westwood
Nový používateľ
Nový používateľ

Takže prosím niekoho o radu.
Win. 7 som už inštaloval niekolko krát ale nie na NB ale na PC a bez problémov len teraz som to zmrvil.
Ale prikladám vinu aj samotnému HP pretože po zapnutí NB už bola inštalácia vo fáze že sa mi nedalo nič meniť.
Keby to bolo OK vôbec by tam asi nemusela byť tá 300 MB SYSTEM RESERVED skrytá partícia a ani to E: HP tools podla mňa
nemusí máť vlastnú partíciu.
Úplne by stačilo C: 50 GB na komplet systém a programy a D: na dáta a potom tá skrytá 15 GB HP RECOVERY
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

HP recovery si uz davno stratil, kedze si disk rozdeloval po svojom. Prepisalo ti zaznam v MBR, a k bootovaniu cez F11 a obnove systemu od HP sa uz nedostanes. Myslim ze previest dynamicky disk na obycajny je mozne len s tym, ze prides o data na nom....
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
westwood
Nový používateľ
Nový používateľ

No a ko som ho mal teda rozdeliť?
Na HP Recovery som predsa nešahal to by tam všetko malo byť nie?
Zaznam MBR by sa mal dať opraviť.

Len potrebujem niekoho kto bude trochu ochotný ma navigovať.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"