Ahojte obraciam sa na Vás s prosbou.
najprv opis PC :
CPU - Intel quad q6600
chladič -SCYTHE Ninja 2
HDD - 750 GB 7200ot
MB - ASUS P5Q PRO
RAM - 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 A-DATA Extreme Edition Vitesta
GPU - GAINWARD BLISS HD4870X2 defaul
Zdroj - Zdroj FORTRON Epsilon 700W 80PLUS
skrinka - Thermaltake Armor VC3000BWS
Moj problém - mal som nataktovaný CPU na 3,0 Ghz a vsetko islo v pohode cca rok taraz pred vianocami sa mi stalo že po restarte PC mi už PC nenabehol resp. vsetko sa rozbehlo HDD, mechaniky, ventilátory atd len nenabootovalo,
Na grafike mám 5 x LED diody a problém bol ten že ostali svietit 3 znich, ( pri normálnom zapnutí preblikne vsetkých 5 LED co trvá cca 1sek a potom normálne prepípne doska a nabehne)
Lenže mne ostanú svietit 3LED a nič - pozeral som presne ktoré su to LED a našiel som že je to nedostatočné napájanie 6 a 8 pin konektoru a tá 3tia LEDKA je že prehriatie - co hned vylučujem lebo grafika nebola prehriata.
najprv som si myslel že je zlá grafika tak som tam dal kamarátovu 4870 a na tiej tiež svietlili tie isté LEDKY tak som vedel že grafika je dobrá.
vyskúšal som skoro vsetko čo sa len dalo tj. vybral som RAM, odpojil HDD, mechaniky, ventilátory okrem CPU ventilátora ale aj tak nenabehlo stále svietlili tie 3 LEDKY a neprepípne doska ako to robí za normálneho spustenia.
Asi po 3 hodinách odpojeného PC som resetoval CMOS a kupodibu to nabehlo tak som dal že default nastavenie BIOSU a išlo to v pohode.
tak som isiel zase do biosu že si pretakujme CPU na tých 3,0 Ghz a taraz problém BIOS mi zobral nastavenie ale ked mi to nabehlo do WIN tak som mal procál len na 2,4 vyskúšal som testy a procesor bol len na 2,4 a nie na 3,0 pritom mal nastavené honoty v BIOSE na 3,0.
tento problém mam cca 2 týždne a zistil som jednu vec ked zapnem PC za studena nabehne bezproblémov a ide aj v zátaži v hrách proste v com kolvek bezproblémov bez ziadnych známok spomalenia alebo seknutia či modrých okien, proste ide ako má.
ale akonáhle by som chcel PC restartovat už nenabehne zase 3 LED na grafike a nejde nabootovat
Musím počkat cca 2 hod vsetko poodpájat večsinou aj resetujem CMOS a po 2 hodinách nabehne bezproblémov proste dookola to isté vsetko ide ako pomasle ale po restarte KAPUT.
Poprosím o radu co by to mohlo robiť : ja mám 2 nápady bud ZDROJ alebo DOSKA?
Poradte prosím
PC bola skladačka z ALZY, mám to séste vsetko v záruke len neviem co mám vyreklamovat.
DAKUJEM
Prosím o pomoc neviem si rady
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Prosím o pomoc neviem si rady
a co chces reklamovat, to, ze ti to nebezi na nataktovanej frekvencii? s tym ta velmi rychlo poslu do prdele, pretoze ziaden vyrobca ti na toto zaruku neda.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Mohlo by to byť aj ramkami. Skús im znížiť frekvenciu.
Asi si ma nepochopil ja nechcem reklamovat že mi to nejde pretatkovat mne to robí aj ked to ma na default nastavení. vstko mám default resp (auto) aj ramky vsetko.
takze niekde bude problém
len kde
takze niekde bude problém
len kde
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
neprehrieva sa ti nieco?
neprehrieva urcite nie vsetko je OK
mam skoro kilový chladis ninja a 15cm ventilátorom, + 2x ventilátor na Bedne ciže s teplotami nieje problém určite.
ja to vidím na dosku alebo na zdroj pretože tie LED co svietia znamenaju chybu napájania 8 a 6 pinu
D14 (R753) 6 Pin power unplugged (odpojený)
D13 (R724) 8 Pin power unplugged (odpojený)
D15 (R819) Overheating (Thermal issue) (teplota)
diky
mam skoro kilový chladis ninja a 15cm ventilátorom, + 2x ventilátor na Bedne ciže s teplotami nieje problém určite.
ja to vidím na dosku alebo na zdroj pretože tie LED co svietia znamenaju chybu napájania 8 a 6 pinu
D14 (R753) 6 Pin power unplugged (odpojený)
D13 (R724) 8 Pin power unplugged (odpojený)
D15 (R819) Overheating (Thermal issue) (teplota)
diky
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
skus iny zdroj
no ved to že vsetkých čo poznám tak maju tak max 400ku a to mi neutiahne moju grafiku 4870x2 takže neviem ale budem to musiet skusit inak sa nepresvedčím čo je chyba.
diky
diky