Spotreba novych PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00

Spotreba novych PC

Príspevok od používateľa j0hny »

Zdar! Skoro kazdy den sa snazim presvecit ludi, ze pocitac s 400w zdrojom nezere 400w. A uz vobec neni jeho max. prikon dany poistkou v zdroji. Neviete niekto o strankach ktore mi pomozu ludom ukazat realne cisla ? Vecsinou su popisane a zmerane priliz stare PC. Chcem tym odhovorit ludi od zbytocneho predrazovania zostav. Ked do office strojov by davali znackove 400w zdroje a do hernych zostav sa im zda 500vka malo. (1 grafika)
qq6600
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08

Re: Spotreba novych PC

Príspevok od používateľa qq6600 »

Lenze niekto moze brat 500W zdroj na zostavu ktora zere v burne cca 270W a v idle 100W ,lebo nechce aby mu hucal ventilator v zdroji. Hovorim z vlastnej skusenosti.
Mal som moznost na moju zostavu vyskusat Modu82+ 425W a pri hrani Crysis mal fan otacky cca 1000rpm,co je pre mna neprijatelne,kedze si potrpim na ticho
Ale su zase taky experti ktory slahnu do zostavy ktora zere v burne mozno 250W a v idle 80W - 1kW zdroj :wallbash:
Pozri sem :arrow: http://www.xbitlabs.com/articles/cooler ... ttage.html
Je
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa stanomx »

ja by som sa im nesnazil pomahat... :good:
brks
BRKS!
brksss
:furious2: nech si daju na celerona 1000W eurocase (cim viac watt tym vecsia show)
spotreba mna.. v popise je 80W idle 120W Burn pri zastrcke... :wallbash: (akotoze ved mam 400W kvalitny zdroj)
j0hny
Používateľ
Používateľ

Spravli by som nejaky realnejsi kalkulator, ale neviem to, mozno v exceli ale to je pre vecsinu nepohodlne. Realna spotreba procesorov, hdd, grafik sa da pozhanat na webe (neony a cerpadla tiez), mainboardy som zatial nenasiel.
Nasiel by sa niekto kto by to za hodinku spachal ? Dodal by som hodnoty, napisal by sa k tomu nejaky pokec o kolko percent a preco predimenzovat zdroj.
mbc
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 28. Sep, 2008, 23:23

Príspevok od používateľa mbc »

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;
j0hny
Používateľ
Používateľ

Super, to uz je lepsie, diky !

Návrat na "Hardware všeobecne"