Ahojte mam taky dotaz.
Da sa na jednom PC nastavit raid 0 z dvoch ssd diskov na system a dalsi raid 0 z 2x500GB Diskov na hry,atd.? Cize otazka je ci je mozne na jednom PC urobit dva nezavisle RAID 0?:)
2xRaid 0(stripe)
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
2xRaid 0(stripe)
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
Re: 2xRaid 0(stripe)
No az taky nie-problem by som to nevidel ... len od poctu konektorov to urcite nezavisi a neviem ale mam taky tusak ze takou sokou disponovat nebude...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
stačia mu 4 sata konektory + podpora raid, pokiaľ nemá nejakú divú dosku tak to pôjde v pohode
Spoiler: ukázať
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
takze napriklad ked mam gigabyte tak na klasicky raid dat tie 2x500gb a na gigabyte raid ssd? Tam uz by problem nemal byt ze?:)
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.
Trosku OT, neviem akú más MB od Gigabyte, ja mám P35-DS4 a Matrix raid s klas. HDD mi robí psie kusy. Ale je to asi skor problem chipsetu ako výrobcu.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
čo sú to psie kusy?
trocha to rozved
no táto technologia už funguje na dostatočne vysokej úrovni takže psie kusy by robiť nemala pokiaľ je HW aj soft ok
trocha to rozved
no táto technologia už funguje na dostatočne vysokej úrovni takže psie kusy by robiť nemala pokiaľ je HW aj soft ok
Spoiler: ukázať
Len aby sme sa neplietli, tak mne problém robí s klas. HDD nie SSD.
Rozbehal som si Intel Matrix raid s dvomi HDD, cize ten zázrak, ze cast je stripová a cast mirrová. Po case sa casto objavovala chyba v mirroringovej casti. Data sa síce nikdy neposkodili, ale kazdé 3-4 zapnutie bolo treba spravit rebuild. Na nete som nasiel viacej ludí s týmto problémom (neviem ako u iných výrobcov, ja som hladal iba o Gigabyte). Niekde som nasiel zmienku, ze tento problém sa podarilo odstránit az v chipsete P45, ale dalej som po tom nepátral.
Rozbehal som si Intel Matrix raid s dvomi HDD, cize ten zázrak, ze cast je stripová a cast mirrová. Po case sa casto objavovala chyba v mirroringovej casti. Data sa síce nikdy neposkodili, ale kazdé 3-4 zapnutie bolo treba spravit rebuild. Na nete som nasiel viacej ludí s týmto problémom (neviem ako u iných výrobcov, ja som hladal iba o Gigabyte). Niekde som nasiel zmienku, ze tento problém sa podarilo odstránit az v chipsete P45, ale dalej som po tom nepátral.