Casovanie, rychlost a voltaz v ramci normy
JEDEC mas zapisane v SPD. Vsetko, co je mimo toho, je v podstate OC od vyrobcu.
Kvalitnejsie ramky maju okrem JEDEC profilu v SPD, este dalsi-ie EPP, XMP profil-y so zvysenym napatim.
Z toho o kolko je napatie zvysene oproti standardu sa da odvodzovat rezerva na dalsie OC. Ja osobne uz Kingston nekupim, sklamal ma aj Corsair.
Ako pises, je to tak trochu marketing na blbych, robia to v podstate vsetci vyrobcovia pamati. Podvod, by to bol, ak by neboli dostupne udaje o potrebnom napati, ze su niekedy riadne zasite je uz druha vec.
To mas ako s reklamami mobilnych operatorov...
To by bolo este ok, ale ked ramky nedaju marketingovy timing ani s sialenym napatim a predajca sa zacne vyhovarat na nekompatibilitu s doskou, tak ma ide porazit.
Tie Kingstony, co linkujes zvladnu 7-7-7/1,5V pri 1066MHz. Pre porovnanie, najlepsim kuskom od OCZ
Blade Series Low Voltage staci na 2133MHz 8-9-8-24 len 1,65V.
Vynikajuce su
G.Skill, odporucam pohrabat sa na stranke. Tu je maly test na ukazku:
G.Skill RipJaws 4GB DDR3 1600 CL7. Za zmienku urcite stoji
Mushkin, aj ked ja som mal smolu na vadny kus.
Tymi linkami som chcel len ukazat, ze existuju aj normalne pamate, bohuzial za nie uplne normalnu, resp. beznu mainstreamovu cenu, ale to je logicke, kvalitne chipy stoja viac, ako vyprazane šušne...
Je to len o prioritach, trochu o fanatizme, lebo prinos nie je az tak velky, ako napr. pri spickovom chladici na cpu v porovnani s boxom.